ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Μυτιλήνη: Πιάστηκε η σπείρα των «ποντικών» που ρήμαζε καταστήματα

Μυτιλήνη: Πιάστηκε η σπείρα των «ποντικών» που ρήμαζε καταστήματα

Ειδήσεις | Μυτιλήνη: Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης με τη συνδρομή του Αστυνομικού Τμήματος του νησιού κατόρθωσε τελικά να εξαρθρώσει και να συλλάβει την πενταμελή συμμορία που «ξάφριζε» επί μακρόν σπίτια και καταστήματα στην πόλη.

Έπειτα από μια άρτια οργανωμένη επιχείρηση, η αστυνομία συνέλαβε το Σάββατο (17/12/2016) συνολικά πέντε άτομα, όλοι τους υπήκοοι Αλγερίας, ηλικίας από 20 έως 29 ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα τοπικά ΜΜΕ, σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και πρόκληση φθορών.

Ειδικότερα, όπως διακριβώθηκε, οι προαναφερόμενοι αλλοδαποί είχαν προβεί, κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, στη συγκρότηση εγκληματικής ομάδας, με σκοπό τη διάπραξη κλοπών.

Ως προς τη μεθοδολογία δράσης τους προέκυψε ότι οι συλληφθέντες, βραδινές συνήθως ώρες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, εισέρχονταν σε καταστήματα και επιχειρήσεις, παραβιάζοντας κυρίως εισόδους ή παράθυρά και αφού ερευνούσαν τους εσωτερικούς χώρους, αφαιρούσαν χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές καθώς και διάφορα εμπορεύματα.

Από την έως τώρα έρευνα, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, έχουν εξιχνιασθεί 19 περιπτώσεις κλοπών – διαρρήξεων, που διαπράχθηκαν το τελευταίο εικοσαήμερο. Η αξία των κλοπιμαίων εκτιμάται ότι ξεπερνά τις 10.000 ευρώ, ενώ μεγάλο είναι το ύψος των φθορών που προξένησαν.

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μέρος των κλοπιμαίων, καθώς και κράνος μοτοσικλέτας, το οποίο χρησιμοποιούσαν στο πλαίσιο της παράνομης δραστηριότητάς τους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης, ενώ εξετάζεται η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλα συναφή αδικήματα.

Διαβάστε εδώ περισσότερες ειδήσεις από το αστυνομικό ρεπορτάζ

Σχετικές ειδήσεις