ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Πόλα Ρούπα - Βρέθηκε το οπλοστάσιο της - Ψάχνουν νέα γιάφκα

Πόλα Ρούπα - Βρέθηκε το οπλοστάσιο της - Ψάχνουν νέα γιάφκα

Στο πλαίσιο των ερευνών που ενεργεί τις τελευταίες μέρες η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, μετά τη σύλληψη της Παναγιώτας Ρούπα και της Κωνσταντίνας Αθανασοπούλου, το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ με σχετική ανακοίνωση του έκανε γνωστά τα ευρήματα που βρέθηκαν μέσα σε δυο σπίτια.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο σπίτι της 25χρονης στον Αγ. Δημήτριο βρέθηκαν 100.000 ευρώ και δυο Καλάζνικοφ που είχε κρυμένα σε ειδικη κρύπτη. Η Αντιτρομοκρατική απο το πρωί της Κυριακής 8/1 ερευνά σπίτι στον Ωρωπο, όπου η Πόλα το χρησιμοποιούσε ώς εξοχική κατοικία. Οι αστυνομικοί βρέθηκαν εκεί αξιοποιώντας στοιχεία που προέκυψαν μετά την δημοσιοποίηση των πλαστών ταυτοτήτων που χρησιμοποιούσε η Ρούπα και η 25χρονη που συνελήφθη μαζί της. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι στο συγκεκριμένο χώρο ενδέχται να υπάρχει νέα γιάφκα.

Όπως αναλυτικά αναφέρει η ανακοίνωση του αρχηγείου στο σπίτι στη περιοχή της Ηλιούπολης, όπου διέμενε η συλληφθείσα Παναγιώτα Ρούπα, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • δύο πολεμικά τυφέκια,
  • δύο πυροβόλα όπλα - πιστόλια,
  • τέσσερις χειροβομβίδες (τρεις αμυντικού και μια επιθετικού τύπου) και
  • φυσίγγια πυροβόλων όπλων διαφόρων διαμετρημάτων.

Το οπλοστάσιο εξετάζεται εξωνυχιστικά προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει χρησιμοποιηθεί σε τρομορατικές ενέργειες.

Κοντά στο σπίτι στη περιοχή του Αγίου Δημητρίου, όπου διέμενε η συλληφθείσα Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου, βρέθηκε και κατασχέθηκε όχημα το οποίο φέρεται ότι είχε αγοραστεί το Δεκέμβριο του 2016 από τις δύο συλληφθείσες. Και στις δύο παραπάνω οικίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρηματικά ποσά.

Όλα τα παραπάνω κατασχεθέντα έχουν μεταφερθεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας για εργαστηριακές εξετάσεις. Οι έρευνες στις παραπάνω οικίες συνεχίζονται.

Επίσης σήμερα βρίσκεται σε εξέλιξη νέα έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σε χώρο σε περιοχή της Αττικής.

Στη γιαγιά παραδίδεται ο 6χρονος γιος της Πόλας Ρούπα

Εν τω μεταξύ, στη μητέρα της Πόλας Ρούπα ανατίθεται οριστικά η επιμέλεια του 6χρονου γιου της. Λίγο μετά τις 18:00 την Κυριακή (08/01/2017) εκδόθηκε η εισαγγελική διάταξη από την εισαγγελέα Ανηλίκων, με την οποία άναψε το «πράσινο φως» να δοθεί το παιδί μόνο στη γιαγιά του και όχι στη θεία του, η οποία επίσης είχε ζητήσει την προσωρινή επιμέλεια του παιδιού.

Η εισαγγελική λειτουργός πριν συντάξει την εισαγγελική διάταξη μελέτησε τις απαιτούμενες γνωματεύσεις των κοινωνικών λειτουργών και των γιατρών που παρακολουθούν το παιδί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 6χρονος θα δοθεί σήμερα στη γιαγιά του.

Το σκεπτικό της εισαγγελέως Ανηλίκων

«Βάσει των εκθέσεων αυτών και ενεργώντας με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον του ανηλίκου, κρίνεται ότι η ανάθεση της επιμέλειας στη μητρική γιαγιά είναι υπό τις παρούσες συνθήκες, η πλέον ενδεδειγμένη λύση υπό τους όρους: α) ότι τουλάχιστον μία φορά το μήνα θα συντάσσεται από την αρμόδια κοινωνική υπηρεσία του Δήμου Καλαμάτας έκθεση σχετικά με την πορεία ένταξης και προσαρμογής του ανηλίκου στο νέο οικογενειακό και σχολικό περιβάλλον και β) με επιμέλεια της γιαγιάς, να ολοκληρωθεί η παιδοψυχιατρική αξιολόγηση του ανηλίκου και με τη συνεργασία της, να στηριχθεί η ψυχική υγεία του παιδιού από ειδικούς παιδοψυχολόγους», υπογραμμίζει η εισαγγελέας Ανηλίκων στο σκεπτικό της, εξηγώντας τους λόγους που την οδήγησαν στο να εκδώσει διάταξη, με την οποία παραχώρησε την επιμέλεια του παιδιού της Πόλας Ρούπα στη γιαγιά του.

Η ίδια, εξάλλου, αναφέρεται στους λόγους που επιλέγει για την επιμέλεια του μικρού μόνο η γιαγιά του και όχι και η αδελφή της Πόλας Ρούπα: «Από την εκτίμηση της παιδοψυχιατρικής κλινικής του ΠΑΙΔΩΝ προέκυψε ότι ο ανήλικος έχει καλή συναισθηματική αλληλεπίδραση με τη γιαγιά του και ότι υφίσταται αισθήματα τρυφερότητας. Η σχέση αυτή έχει ήδη εδραιωθεί σε προγενέστερο χρόνο όταν η ίδια είχε αναλάβει εν τοις πράγμασιν την επιμέλειά του κατά το χρόνο που η μητέρα του τελούσε υπό προσωρινή κράτηση. Επίσης προέκυψε ότι οι συνθήκες στέγασης και φροντίδας του ανήλικου από τη γιαγιά του είναι ικανοποιητικές».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την σύλληψη της Πόλα Ρούπα

Σχετικές ειδήσεις