ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Η «Επαναστατική αυτοάμυνα» πίσω από την τρομοκρατική επίθεση στο ΠΑΣΟΚ

Η «Επαναστατική αυτοάμυνα» πίσω από την τρομοκρατική επίθεση στο ΠΑΣΟΚ

Τι έδειξαν τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης

Την οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα» αποκάλυψαν τα ευρήματα της βαλλιστικής εξέτασης στις σφαίρες του καλάσνικοφ που χτύπησαν την κλούβα των ΜΑΤ έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό ενός αστυνομικού.

Η οργάνωση είχε αναλάβει την ευθύνη για τους πυροβολισμούς με καλάσνικοφ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ ανήμερα των Ευρωεκλογών στις 25 Μαΐου του 2014.

Επίσης, τα ξημερώματα της 31ης Αυγούστου μέλη της «Επαναστατικής Αυτοάμυνας» είχαν πυροβολήσει με καλάσνικοφ τα γραφεία της πρεσβείας του Μεξικού, στο κέντρο της Αθήνας.

Η συγκεκριμένη ομάδα είχε αναλάβει την ευθύνη για την ρίψη χειροβομβίδας, στις 9 Οκτωβρίου, στη σκοπιά της πρεσβείας της Γαλλίας στην Αθήνα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά ένας αστυνομικός.

Οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής δεν αποκλείουν πάντως το ενδεχόμενο πίσω από την επίθεση να κρύβονται και ασύλληπτα μέλη του επιχειρησιακού πυρήνα του «Επαναστατικού Αγώνα», ή της «Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών», που δρουν υπό τη σκιά της σύλληψης της Πόλας Ρούπα.

Σχετικές ειδήσεις