ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Σοκ: Συνελήφθη 21χρονος για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου

Σοκ: Συνελήφθη 21χρονος για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου

Έναν 21χρονο, συνέλαβε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου, ενώ σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αξιοποίησε στοιχεία του οργανισμού NCMEC (National Center for Missing and Exploited Children), που εδρεύει στις Η.Π.Α. Σύμφωνα με αυτά εντοπίστηκε το ηλεκτρονικό ίχνος χρήστη, ο οποίος διαμοίραζε, μέσω διαδικτυακής υπηρεσίας, υλικό πορνογραφίας ανηλίκων. Ακολούθησε διαδικτυακή αστυνομική έρευνα, από την οποία προέκυψε ότι το επίμαχο ηλεκτρονικό ίχνος ανήκει σε χρήστη του διαδικτύου σε περιοχή της Αττικής.

Σε έρευνα που έγινε στην οικία του 21χρονου, κατασχέθηκε φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και κινητό τηλέφωνο, στα οποία βρέθηκαν πλήθος φωτογραφιών και βίντεο με περιεχόμενο πορνογραφίας ανηλίκων. Παράλληλα, διαπιστώθηκε ότι ο νεαρός ήταν διαχειριστής λογαριασμών διαδικτυακής επικοινωνίας τους οποίους χρησιμοποιούσε για ανταλλαγή αρχείων κακοποίησης ανηλίκων με άλλους χρήστες του διαδικτύου.

Τα ψηφιακά πειστήρια που κατασχέθηκαν θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή διερεύνηση, ενώ ο 21χρονος, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελία.

Σχετικές ειδήσεις