ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ηράκλειο: Μετέφεραν μεγάλη ποσότητα ηρωίνης σε προφυλακτήρα αυτοκινήτου

Ηράκλειο: Μετέφεραν μεγάλη ποσότητα ηρωίνης σε προφυλακτήρα αυτοκινήτου

Ποσότητα 755 γραμμαρίων ηρωίνης μετέφεραν δύο άτομα με πλοίο της γραμμής από τον Πειραιά και προοριζόταν για την αγορά της Κρήτης.

Για τη σύλληψη τους οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σήμερα (29/1) το πρωί, κατά την οποία εντοπίστηκαν και ακινητοποιήθηκαν στα Χανιά, ένας 37χρονος και ένας 27χρονος, οι οποίοι επέβαιναν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και μόλις είχαν φθάσει στο νησί με πλοίο της γραμμής.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, αυτοσχέδια συσκευασία περιέχουσα ποσότητα ηρωίνης, το χρηματικό ποσό των 265 ευρώ, ως προερχόμενο από τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και 3 κινητά τηλέφωνα. Στην έρευνα που έγινε στο Ι.Χ. βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένες στην εσωτερική πλευρά του εμπρόσθιου προφυλαχτήρα και κατασχέθηκαν, τρείς αυτοσχέδιες συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν συνολικά 755 γραμμάρια ηρωίνης. Επιπλέον, κατασχέθηκε το αυτοκίνητο ως μέσο μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι ο 37χρονος και ο 27χρονος, είχαν εισάγει στην Ελλάδα τη συγκεκριμένη ποσότητα ηρωίνης από τη Βουλγαρία, ενεργώντας κατ' εντολή 61χρονου ημεδαπού, ο οποίος είναι έγκλειστος σε σωφρονιστικό κατάστημα. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Σχετικές ειδήσεις