Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: 52χρονος ασελγούσε σε βάρος ανήλικων φιλοξενούμενών του

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: 52χρονος ασελγούσε σε βάρος ανήλικων φιλοξενούμενών του

Βαρύτατες είναι οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν σε έναν 52χρονο στη Θεσσαλονίκη.

Η Αστυνομία έφτασε στα ίχνη του δράστη, μετά την καταγγελία τεσσάρων ανήλικων αγοριώνπροσφύγων από το Πακιστάν και ηλικίας από 14 έως 17 ετών.

Σύμφωνα με την καταγγελία τους, στις αρχές του προηγούμενου μήνα και εξαιτίας της ευάλωτης κοινωνικής τους κατάστασης (φαίνεται ότι διαμένουν σε δομές φιλοξενίας, περιφερειακά της Θεσσαλονίκης), δέχθηκαν να φιλοξενηθούν από τον 52χρονο Γάλλο υπήκοο, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι θα τους παρείχε στέγη και τροφή.

Όπως κατήγγειλαν τα παιδιά, κατά την παραμονή τους στο σπίτι του, στην Τούμπα Θεσσαλονίκης, ο 52χρονος προέβη κατ' επανάληψη σε ασελγείς πράξεις σε βάρος τους.

Αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν έφοδο στο σπίτι του καταγγελλόμενου, όπου εντόπισαν ναρκωτικά χάπια, εξαιτίας των οποίων και συνελήφθη, όπως επίσης έξι σκληρούς δίσκους και μία κάρτα αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων που εστάλησαν για εργαστηριακή πραγματογνωμοσύνη.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια με την επιβαρυντική περίπτωση τέλεσης του αδικήματος από πρόσωπο που συνοικεί με τον ανήλικο και για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών, καθώς στην κατοχή του βρέθηκαν ναρκωτικά χάπια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συλληφθείς βρισκόταν στην Ελλάδα στο πλαίσιο προγράμματος παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας.