ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ: Φόβοι για μαζική αποστολή φονικών δεμάτων

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ: Φόβοι για μαζική αποστολή φονικών δεμάτων

«Κόκκινος» συναγερμός έχει σημάνει στην Ελληνική Αστυνομία μετά από την αποστολή παγιδευμένου δέματος από την Ελλάδα προς τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, με αποστολέα τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Προβληματισμός για το πώς κατάφερε να περάσει από τα ΕΛΤΑ το δέμα θανάτου με παραλήπτη τον Σόιμπλε – Αυξημένα μέτρα σε υπουργεία και πρεσβείες σε Ελλάδα και ΕΕ

Αυτό που προβληματίζει έντονα την ηγεσία της ελληνικής αστυνομίας είναι το πώς το παγιδευμένο δέμα πέρασε από τις διαδικασίες ελέγχου των ΕΛΤΑ και του αεροδρομίου, χωρίς να εντοπιστεί ο εκρηκτικός μηχανισμός που περιείχε.

Η Αντιτρομοκρατική εξετάζει το ενδεχόμενο οι τρομοκράτες να προχώρησαν σε μαζική αποστολή δεμάτων θανάτου με αποδέκτες υψηλόβαθμους αξιωματούχους της ΕΕ.

Υπενθυμίζεται άλλωστε ότι το Νοέμβριο του 2010 οι Πυρήνες της Φωτιάς είχαν στείλει 14 παγιδευμένα δέματα σε πρεσβείες στην Ελλάδα, αλλά και σε στόχους του εξωτερικού, ανάμεσά τους η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, ο τότε πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί και ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Γι’ αυτό άλλωστε έχουν δώσει σχετικές εντολές για μέτρα ασφαλείας σε πρεσβείες και υπουργεία, ενώ έχουν ζητήσει ενημέρωση και ανταλλαγή δεδομένων με τις γερμανικές Αρχές αναφορικά με τη συνδεσμολογία του εκρηκτικού μηχανισμού, ώστε να τη συγκρίνουν με άλλες που έχουν χρησιμοποιήσει στο παρελθόν οι Πυρήνες.

Μιλώντας στο Star ο Διευθύνων Σύμβουλος των ΕΛΤΑ, Γ. Ζαρολιάγκης τόνισε ότι πριν από δύο – τρεις μήνες στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» τοποθετήθηκαν μηχανήματα X – Ray τελευταίας τεχνολογίας και μάλιστα υπάρχει κι ένα ειδικό μηχάνημα το οποίο μπορεί να «μυρίσει» τις εκρηκτικές ύλες που δεν είναι ανιχνεύσιμες με τα απλά μηχανήματα.

Γι’ αυτό χαρακτήρισε «παράλογο» το πώς κατάφερε τελικά και πέρασε από τον έλεγχο το εκρηκτικό πακέτο με παραλήπτη τον Σόιμπλε.

Όλα τα ενδεχόμενα πάντως διερευνώνται, ακόμα και να πήγε κάποιος και να άφησε το πακέτο στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, ωστόσο, αυτό που είναι σίγουρο είναι πως είχε ελληνικά γραμματόσημα και υπήρχε barcode. Mένει να εξακριβωθεί αν αυτό το barcode ανταποκρίνεται σε καταχώρηση από το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».

Ρoή Ειδήσεων