ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Πάτρα: Σωφρονιστικός υπάλληλος «έσπρωχνε» ναρκωτικά στις φυλακές

Πάτρα: Σωφρονιστικός υπάλληλος «έσπρωχνε» ναρκωτικά στις φυλακές

Στην εξάρθρωση κυκλώματος που εισήγαγε και διακινούσε ναρκωτικά στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου στην Πάτρα, προχώρησαν αστυνομικοίτου τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων.

Χειροπέδες σε έναν 48χρονο σωφρονιστικό υπάλληλο πέρασαν οι αστυνομικοί καθώς φέρεται να είναι μέλος εγκληματικής οργάνωσης, η οποία εισήγαγε και διακινούσε στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου, κάνναβη, ηρωίνη, κοκαΐνη και κινητά τηλέφωνα, έναντι μεγάλης χρηματικής αμοιβής.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, μαζί με τον 48χρονο συνελήφθησαν ένας 21χρονος και μία 50χρονη οι οποίοι έχουν συγγενική σχέση με κρατουμένους. Στην υπόθεση εμπλέκονται και εννέα κρατούμενοι των φυλακών (επτά πολίτες Αλβανίας, ηλικίας από 29 έως 42 ετών και δύο Έλληνες ηλικίας 31 και 25 ετών).

Η εγκληματική οργάνωση δραστηριοποιούνταν τουλάχιστον από τον Σεπτέμβριο του έτους 2016.

Αναφορικά με τον τρόπο δράσης της εγκληματικής οργάνωσης, οι συλληφθέντες, έγκλειστοι των φυλακών, λάμβαναν παραγγελίες από συγκρατούμενούς τους, που αφορούσαν κυρίως ναρκωτικά και κινητά τηλέφωνα και μέσω του 48χρονου σωφρονιστικού, ενημερώνονταν οι συγγενείς τους.

Κατόπιν, οι συγγενείς των φυλακισμένων προμήθευαν τον 48χρονο σωφρονιστικό υπάλληλο με τις παραγγελίες, ο οποίος στη συνέχεια, εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του, τις εισήγαγε στις φυλακές.

Ο σωφρονιστικός υπάλληλος συνελήφθη το μεσημέρι της Κυριακής (19/03), όταν σε έρευνα που έγινε στο αυτοκίνητό του, οι αστυνομικοί εντόπισαν τέσσερις συσκευασίες κάνναβης, συνολικού βάρους 1.131 γραμμαρίων μία συσκευασία κοκαΐνης, βάρους 41,5 γραμμαρίων και τρία κινητά τηλέφωνα.

Από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι ο 48χρονος κατευθυνόταν στις φυλακές, ενώ λίγη ώρα πριν, είχε παραλάβει στην περιοχή του Ρίου ναρκωτικές ουσίες από άγνωστο δράστη, κατόπιν παραγγελίας από έγκλειστο των φυλακών.

Όπως αναφέρει η Αστυνομία, το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισε ο 48χρονος σωφρονιστικός από τη δράση του, τους τελευταίους έξι μήνες, υπολογίζεται ότι ξεπερνά τις 26.000 ευρώ.

Παράλληλα, σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του 21χρονου συλληφθέντος, βρέθηκαν έξι συσκευασίες κάνναβης, συνολικού βάρους 1.314 γραμμαρίων και ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας. Επίσης, πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε κελιά των φυλακών και στο σπίτι της 50χρονης συλληφθείσας, όπου βρέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.

Οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών, ενώ η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες.

Σχετικές ειδήσεις