ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Συναγερμός στην Ξάνθη: Τι κρύβεται πίσω από τα όπλα που βρέθηκαν στο τζαμί

Συναγερμός στην Ξάνθη: Τι κρύβεται πίσω από τα όπλα που βρέθηκαν στο τζαμί

Ειδήσεις | Ξάνθη: Προβληματισμό προκαλεί εδώ και περίπου ένα εικοσιτετράωρο στις ελληνικές Αρχές η υπόθεση του εντοπισμού ενός ολόκληρου οπλοστασίου, σε μουσουλμανικό τέμενος στο χωριό Ηλιόπετρα του δήμου Τοπείρου, στην Ξάνθη.

ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΥΠΟΘΕΣΗ: ΤΙ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ - ΣΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΚΑΙ Η ΕΥΠ

Δείτε πιο πάνω στην photo gallery του Newsbomb.gr τα ευρήματα της Αστυνομίας

Όλα ξεκίνησαν, όταν σε έλεγχο που πραγματοποίησαν αστυνομικοί παρουσία εισαγγελέα στο συγκεκριμένο τζαμί, βρέθηκαν ένα πιστόλι 22 χιλιοστών, ένα άλλο 38 χιλιοστών με προσαρμοσμένο σιγαστήρα, ένα κυνηγετικό φλόμπερ και 30 φυσίγγια.

Αμέσως, σήμανε συναγερμός, ενώ για το περιστατικό ενημερώθηκε και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ).

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο ιμάμης του τεμένους συνελήφθη κατόπιν εντολής του εισαγγελέα, με την κατηγορία της παράνομης οπλοκατοχής και πλέον καλείται να δώσει εξηγήσεις για τα όπλα που βρέθηκαν μέσα σε ένα χώρο, ο οποίος προωθεί τη θρησκευτική λατρεία και σίγουρα όχι την αποθήκευση ενός οπλοστασίου.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες και αφού η υπόθεση πήρε έκταση, ο Τούρκος γενικός πρόξενος Κομοτηνής, αλλά και η ψευτομουφτεία Ξάνθης, όπου ανήκει ο ιμάμης Ηλιόπετρας, συμφώνησαν να διοχετεύσουν στον ελεγχόμενο τουρκόφωνο Τύπο Ξάνθης ότι πρόκειται για συνωμοσία με εμπλοκή της FETO.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι γίνεται ρητή αναφορά σε επιχειρήσεις του Γκιουλέν στη Θράκη, ενώ επιχειρείται εξαγωγή στη χώρα μας ενός εσωτερικού προβλήματος της Τουρκίας αφενός ενόψει δημοψηφίσματος και αφετέρου διότι έχουν περιέλθει σε εξαιρετικά δυσμενή θέση από τα ευρήματα.

Σημειώνεται ότι Έλληνες αξιωματούχοι έχουν καταστήσει εδώ και καιρό σαφές ότι δεν θα επιτραπεί η μεταφορά στην Ελλάδα των εσωτερικών προβλημάτων της Τουρκίας.

Υπενθυμίζεται πως στις 16 Απριλίου διεξάγεται δημοψήφισμα στη γειτονική χώρα, με το οποίο αναμένεται να επισφραγιστούν οι υπερεξουσίες του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έως το 2029. Στο πλαίσιο αυτό, η τουρκική πλευρά ανεβάζει τους τόνους σε όλα τα επίπεδα, άλλοτε καταφερόμενη εναντίον της Ελλάδας κι άλλοτε κατά της ΕΕ.

Σχετικές ειδήσεις