ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Θρίλερ: Άφαντος παραμένει ο Αρχιφύλακας της ΕΛ.ΑΣ

Θρίλερ: Άφαντος παραμένει ο Αρχιφύλακας της ΕΛ.ΑΣ

Εξαφανισμένος από την Τετάρτη 26/4 είναι ο Αρχιφύλακας Αντώνης Δημοτάκης, με τους συγγενείς και συναδέλφους του να εξακολουθούν να τον αναζητούν καθημερινά.

ΕΧΟΥΝ ΧΑΘΕΙ ΤΑ ΙΧΝΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΣ 26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ- ΕΙΧΕ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ - «ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΑ ΚΛΕΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΟΤΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟΥ» ΛΕΝΕ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΟΥ

Κατά την ερεύνα στο σπίτι του στην Καισαριάνη η εξώπορτα βρέθηκε κλειστή και ξεκλείδωτη καθώς και τα φώτα του διαμερίσματος ήταν σβηστά. Στο σπίτι του Αρχιφύλακα βρέθηκαν το κινητό του, τα κλειδιά του, ταυτότητα και το πορτοφόλι του. Το μόνο που έλειπε είναι το υπηρεσιακό του, το οποίο εκτιμάται ότι έχει μαζί του.

Από τι πρώτες ώρες που δηλώθηκε η εξαφάνιση του ξεκίνησαν έρευνες με ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ, καθώς από ομάδα της ΕΜΑΚ αλλά και από ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά στην περιοχή του Υμηττού όπου συνήθιζε να αθλείται, χωρίς όμως θετικό αποτέλεσμα. Σύμφωνα με πληροφορίες έχει εξετάστει και βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας γειτονικών οικιών που οικειοθελώς παρέδωσαν οι ιδιοκτήτες, χωρίς να βρεθεί κάποιο αξιοποιήσιμο εύρημα.

Οι συνάδελφοι του Αρχιφύλακα έχουν οργανώσει περιπατητικές αναζητήσεις στον Υμηττό, για τον εντοπισμό του 38άχρονου καθώς δεν μπορούν να κατανοήσουν που μπορεί να έχει καταφύγει τόσες ημέρες και να μην μπορεί να εντοπιστεί.

Την εξαφάνιση του 38άχρονου Αρχιφύλακα Αντώνη Δημοτάκη, είχε δηλώσει η οικογένειά του, και συνάδελφοί του, καθώς δεν είχε παρουσιαστεί στην υπηρεσία του (25/04) στην (Β αλλαγή) της Άμεσης Δράσης. Θα ήταν η δεύτερη ημέρα στη νέα του Υπηρεσία, ωστόσο δεν παρουσιάστηκε και η αναζήτησή του ξεκίνησε άμεσα από τους συναδέλφους του.

Μέσω κοινωνικής δικτύωσης ο αδερφός του 38χρονου άντρα ο όποιος ήταν και ο τελευταίος που τον είχε συναντήσει αναφέρει:
«Προσοχή Παρακαλώ. Αγνοείται ο αδερφός μου από εχθές (σ.σ. 16/4). Ονομάζεται Αντωνης και είναι Αστυνομικος. Πιθανόν να είναι κάπου γύρω στην Καισαριανη η Βυρωνα αφού διαμενει εκεί. Εάν κάποιος γνωρίζει κάτι, παρακαλώ όπως επικοινωνήσει μαζί μου στο 6972305295.
Παρακαλώ όχι άσχετα μηνύματα η’ ερωτήσεις. Δεν έχω χρόνο για λεπτομέρειες.
Σας ευχαριστώ».

Ο Αρχιφυλακας με καταγωγή απο τα Χανιά, υπηρετούσε τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια στην ΥΜΕΤ (Υποδιεύθυνση Μέτρων Τάξης),ύστερα όμως από δική του αίτηση μετακινήθηκε στην Άμεση Δράση. Ήσυχος και κοινωνικός με τους συναδέλφους του, λένε όσοι τον γνώριζαν. Διέμενε μόνος του στο διαμέρισμα πολυκατοικίας στην Καισαριανή, και δεν διατηρούσε σχέση στη ζωή του αυτή την περίοδο, όπως σημειώνουν συνάδελφοί του.

Ωστόσο πριν από δύο μήνες είχε επεισόδιο διαπληκτισμού και μετακινήθηκε σε περιφερειακή Υπηρεσία γεγονός που επηρέασε και όπως συνάδελφοι του ανέφεραν, είχε απευθυνθεί μόνος του στην ψυχολόγο της ΕΛ.ΑΣ. και ζήτησε βοήθεια. Η κατάσταση του κρίθηκε πώς για ένα χρονικό διάστημα θα έπρεπε να του αφαιρεθεί το όπλο με αποτέλεσμα ο Αντώνης Δημοτάκης να εκτελεί μόνο υπηρεσία γραφείου. Στην δεύτερη εξέταση όμως, από την ψυχολόγο κρίθηκε πως η ψυχολογία του ήταν άριστη και γι αυτό του επέτρεψαν να έχει πάλι τον οπλισμό του. Στη συνέχεια ήρθε η μετάθεση του και «μετακόμισε» από την Υποδιεύνθυνση Μέτρων Τάξης στην Άμεση Δράση.

«Ήταν αρκετά κλειστός και δεν ανοιγόταν για τα προσωπικά του» λένε οι συνάδελφοί του από τις διμοιρίες, οι οποίοι ακόμα δεν μπορούν να πιστέψουν ότι ο Αρχιφύλακας Δημοτάκης παραμένει άφαντος

Σχετικές ειδήσεις