ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Σοκ στο Φάληρο: Διαρρήκτες «σήκωσαν» δυο φορές διαμέρισμα ενώ υπήρχε μέσα ο σκελετός του ιδιοκτήτη

Σοκ στο Φάληρο: Διαρρήκτες «σήκωσαν» δυο φορές διαμέρισμα ενώ υπήρχε μέσα ο σκελετός του ιδιοκτήτη

Υπόθεση θρίλερ αποκαλύφθηκε, από αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής, μετά τη σύλληψη δύο Ελλήνων και ενός Ρουμάνου για διαρρήξεις και κλοπές

Όπως προέκυψε τα μέλη της συμμορίας, μπαινόβγαιναν σε ισόγειο διαμέρισμα στο Παλαιό Φάληρο, όπου βρίσκονταν ο σκελετός του 83χρονου ιδιοκτήτη, ο οποίος είχε πεθάνει τουλάχιστον πριν από ένα χρόνο, αδιαφορώντας για το μακάβριο εύρημα.Ο ένας από τους διαρρήκτες μάλιστα, την πρώτη φορά που μπήκαν στο σπίτι, έπεσε πάνω στον σκελετό του 83χρονου, τον οποίο διέλυσε, αλλά αυτό δεν τους πτόησε και μπήκαν τουλάχιστον άλλη μια φορά, για να κλέψουν. Σαν να μην έφτανε αυτό, η τριμελής συμμορία, προσπάθησε να μπει στις 5 Απριλίου του 2017 και σε ένα ακόμα διαμέρισμα γιατρού στον 6ο όροφο πολυκατοικίας στην οδό Μάρνη στην Αθήνα, όπου είχε δολοφονηθεί και είχε σφραγιστεί από την Αστυνομία. Για την δολοφονία του γιατρού έχουν ήδη συλληφθεί δύο άτομα.

Οι θρασύτατοι διαρρήκτες όμως εγκατέλειψαν την προσπάθεια τους, γιατί ήταν πολύ ψηλά το διαμέρισμα και ήταν επικίνδυνο γι' αυτούς. Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, οι δύο Έλληνες, ηλικίας 45 και 50 ετών, μαζί με τον 33χρονο Ρουμάνο συνεργό τους, εντόπιζαν σπίτια που ήταν κλειστά πολύ καιρό και τα παραβίαζαν για να κλέψουν.
Από την αστυνομική έρευνα έχουν εξιχνιαστεί μέχρι στιγμής δύο κλοπές και δύο απόπειρες. Η μία περίπτωση ήταν στο σπίτι του 83χρονου στο Παλαιό Φάληρο, τον οποίο δεν είχε αναζητήσει κανείς για πολύ καιρό, γι' αυτό και το παραβίασαν τον περασμένο Σεπτέμβριο. Τότε έπεσαν πάνω στον σκελετό, αλλά χωρίς να ανησυχήσουν, άρπαξαν διάφορα χρυσαφικά, κοσμήματα και φωτογραφικά είδη και έφυγαν.

Λίγο καιρό μετά όμως ξαναγύρισαν και άρπαξαν ό,τι άλλο είχε ξεμείνει, μεταξύ των οποίων και μια κάρτα ανάληψης, με την οποία έκαναν σταδιακά αναλήψεις από τράπεζα, συνολικού ύψους 28.000 ευρώ.
Όπως προέκυψε αργότερα, ο 83χρονος ζούσε μόνος του, καθώς η εν διαστάσει σύζυγος του και η κόρη του διαμένουν μόνιμα στις ΗΠΑ και δεν είχε επαφές μαζί τους.

Στις 10 Απριλίου του 2017, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Παλαιού Φαλήρου πήγαν στο σπίτι με φίλους του 83χρονου, οι οποίοι είχαν ειδοποιήσει την Αστυνομία γιατί δεν έδινε σημεία ζωής και βρήκαν τον σκελετό.
Όπως διέγνωσε ο ιατροδικαστής δεν υπήρχαν στοιχεία εγκληματικής ενέργειας, ενώ ο θάνατος προσδιορίστηκε χρονικά πάνω από ένα χρόνο.

Στην έρευνα που έγινε στο διαμέρισμα, το οποίο ήταν παραβιασμένο, βρέθηκαν εκτός των άλλων και δακτυλικά αποτυπώματα ενός εκ των τριών που συνελήφθησαν από την Ασφάλεια και ομολόγησαν την πράξη τους.
Οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν στη Δικαιοσύνη.

Σχετικές ειδήσεις