ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ηλεία: Σπείρα Ρομά διέπραξε δέκα κλοπές και διαρρήξεις σε τέσσερις ημέρες

Ηλεία: Σπείρα Ρομά διέπραξε δέκα κλοπές και διαρρήξεις σε τέσσερις ημέρες

Ηλεία | Ειδήσεις: Στην εξάρθρωση σπείρας Ρομά, που μέσα σε τέσσερις ημέρες διέπραξε δέκα κλοπές και διαρρήξεις, προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές της Ηλείας μετά από επιχείρηση που πραγματοποίησαν σε Γαστούνη και Τραγανό.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν τρία άτομα, ηλικίας 29, 31 και 32 ετών, τα οποία κατηγορούνται για τα αδικήματα της διάπραξης διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, κατοχής ναρκωτικών και εμπρησμού, ενώ οι ίδιες κατηγορίες βαρύνουν και έναν 40χρονο συνεργό τους, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητείται.

Σύμφωνα με το ilialive.gr, μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί δέκα περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών, τις οποίες οι δράστες είχαν διαπράξει τις τελευταίες τέσσερις ημέρες, στην Αμαλιάδα, τα Σαβάλια, τον Αμπελόκαμπο, το Τραγανό, τη Δάφνη, τον Άγιο Ηλία, τον Κόροιβο, τη Γαστούνη και τα Βραχναϊικα Πατρών.

Συγκεκριμένα, τα μέλη της σπείρας κατηγορούνται ότι διέρρηξαν τέσσερα καταστήματα, δυο οικίες και δυο οχήματα, αφαιρώντας κυρίως τις ταμειακές μηχανές, χρήματα και κοσμήματα. Επιπλέον, οι δράστες είχαν αφαιρέσει μια μοτοσικλέτα από το Τραγανό και ένα φορτηγό αυτοκίνητο, από τα Βραχναίικα Πατρών, τα οποία στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν από τους αστυνομικούς, κατασχέθηκαν και θα αποδοθούν στους ιδιοκτήτες τους.

Η σπείρα ακολουθούσε συγκεκριμένη μεθοδολογία, σπάζοντας με πέτρες ή μεταλλικά αντικείμενα, τις τζαμαρίες και αφαιρώντας τις ταμειακές μηχανές.

Ως μέσο μεταφοράς χρησιμοποιούσαν το φορτηγό αυτοκίνητο, που είχαν αφαιρέσει από τα Βραχναϊικα και στο οποίο μετά την τέλεση τους, έβαλαν φωτιά τα ξημερώματα της Τρίτης, με αποτέλεσμα να βρεθεί εγκαταλελειμμένο και καμένο από τους αστυνομικούς.

Σε βάρος του 29χρονου και του 32χρονου εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης του ανακριτή Αμαλιάδας για κλοπές, ενώ για τον 32χρονο εκκρεμούσε επιπλέον και καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αμαλιάδας, σύμφωνα με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης δύο ετών για κλοπή.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας και κρατούνται προκειμένου απολογηθούν ενώπιον του ανακριτή.