ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Τρόμος με εκρηκτικό μηχανισμό στην Κορίνθου Τριπόλεως λίγο πριν περάσει ο Προκόπης Παυλόπουλος

Τρόμος με εκρηκτικό μηχανισμό στην Κορίνθου Τριπόλεως λίγο πριν περάσει ο Προκόπης Παυλόπουλος

Ενημερώθηκε άμεσα από την ΕΛ.ΑΣ. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος αποφάσισε να συνεχίσει το ταξίδι του προς την Καλαμάτα – Έκλεισε για μία ώρα η Εθνική Οδός - Εξονυχιστικός έλεγχος του μηχανισμού από την Αντιτρομοκρατική

Συναγερμός σήμανε στις 15:00 το μεσημέρι στην Ελληνική Αστυνομία λόγω ύποπτου αντικειμένου που εντοπίστηκε στην εθνική οδό Κορίνθου - Τριπόλεως.

Σύμφωνα με πληροφορίες, γύρω στις 15:20 το μεσημέρι βρέθηκε πολύ κοντά στον αυτοκινητόδρομο (113ο χλμ - ρεύμα προς Αθήνα) ύποπτο αντικείμενο, που έμοιαζε με εκρηκτικό μηχανισμό.Το δέμα έγινε αντιληπτό από υπαλλήλους καθαριότητας του δρόμου, οι οποίοι και ενημέρωσαν αμέσως τις Aρχές.

Άμεσα σήμανε συναγερμός στις Αρχές και μαζί με την εταιρεία «Μορέας» προχώρησαν σε διακοπή της κυκλοφορίας στο προαναφερθέν τμήμα και σε εκτροπή της μέσω Αργους - Δερβενακίων.

Οι αρχές εντόπισαν μασούρι δυναμίτιδας με προσαρμοσμένο κινητό τηλέφωνο, τα οποία ήταν απενεργοποιημένα. Στο σημείο έσπευσαν άμεσα αστυνομικές δυνάμεις και κλιμάκιο του ΤΕΕΜ και λίγη ώρα αργότερα πραγματοποιήθηκε ελεγχόμενη έκρηξη διάσπασης.

Ο μηχανισμός έχει μεταφερθεί πλέον στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να εξεταστεί από τους άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Λίγο πριν περάσει ο Προκόπης Παυλόπουλος

Άπό την εθνική οδό Κορίνθου - Τριπόλεως ήταν προγραμματισμένο να περάσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο οποίος κατευθυνόταν προς Καλαμάτα για τα εγκαίνια του νέου δημαρχείου της πόλης.

Μόλις εντοπίστηκε ο μηχανισμός οι Αρχές ενημέρωσαν τον κ. Προκόπη Παυλόπουλο ο οποίος με τεράστια ψυχραιμία ζήτησε από τους Αστυνομικούς να συνεχίσουν τη δουλειά τους και πως ο ίδιος θα συνέχιζε κανονικά το ταξίδι του προς την Καλαμάτα.

«Σας ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση. Συνεχίστε τη δουλειά σας και εγώ θα ακολουθήσω κανονικά το πρόγραμμά μου», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. ζητώντας να τον ενημερώσουν για όλες τις εξελίξεις.

Όντως ο κ. Παυλόπουλος συνέχισε κανονικά το ταξίδι του χωρίς προβλήματα.

Τα υπολοίματα του μηχανισμού μετά την ελεγχόμενη έκρηξη παρελήφθησαν από την Αντιτρομοκρατική και εξετάζονται.

Σχετικές ειδήσεις