ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Τα πρώτα λόγια του Μιχάλη Λεμπιδάκη μετά την απελευθέρωσή του

Τα πρώτα λόγια του Μιχάλη Λεμπιδάκη μετά την απελευθέρωσή του

Έπειτα από έξι δραματικούς μήνες στα χέρια των απαγωγέων, ο 54χρονος Μιχάλης Λεμπιδάκης είναι ελεύθερος μετά από έφοδο που πραγματοποίησε η Αστυνομία σε μάντρα αυτοκινήτων έξω από το Ρέθυμνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 7.30 το πρωί της Δευτέρας, πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση, σε παλαιά μάντρα αυτοκινήτων, που βρίσκεται στην περιοχή της «γέφυρας Ζουρίδας» λίγο έξω από το Ρέθυμνο, για την απελευθέρωση του Μιχάλη Λεμπιδάκη.

lempidakis2

Κατά την επιχείρηση ο επιχειρηματίας βρέθηκε δεμένος, φανερά αδυνατισμένος και ταλαιπωρημένος. Αρχικά είχε γίνει γνωστό ότι θα διακομισθεί στο νοσοκομείο του Ρεθύμνου προκειμένου να υποβληθεί σε εξετάσεις για να διαπιστωθεί η κατάσταση της υγείας του αλλά οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταφέρθηκε στη Σχολή Αστυφυλάκων στο Ρέθυμνο όπου θα γίνει η συνάντηση με τους δικούς του ανθρώπους που μεταβαίνουν εκεί.

Την ικανοποίησή του για την αίσια εξέλιξη εξέφρασε μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη ο πατέρας του, Γιάννης Λεμπιδάκης, χωρίς ωστόσο να κάνει άλλη δήλωση.

Τι είπε στους Αστυνομικούς ο Λεμπιδάκης

Τα πρώτα λόγια του επιχειρηματία, σύμφωνα με το neakriti, ήταν ένα μεγάλο «ευχαριστώ» προς όλους τους αστυνομικούς που συμμετείχαν στη δύσκολη αυτή επιχείρηση. «Ευχαριστώ τον αστυνομικό διευθυντή και τους άλλους αστυνομικούς της Κρήτης που έκαναν τη δουλειά τους με ακρίβεια και μυστικότητα» είπε ο Μιχάλης Λεμπιδάκης.

Διαβάστε εδώ ποιος είναι ο Μιχάλης Λεμπιδάκης

Σύμφωνα με πληροφορίες του flashnews.gr, η ΕΛ.ΑΣ. γνώριζε αρκετό καιρό πού κρατούνταν ο επιχειρηματίας ωστόσο κατέστρωνε πολύ προσεκτικά το σχέδιο της απελευθέρωσης του. Μάλιστα χρησιμοποιούσε θερμική κάμερα και μικροκάμερες στην περιοχή προκειμένου να ελέγχονται οι κινήσεις των δραστών.

Για την ώρα η Αστυνομία έχει προχωρήσει σε συνολικά επτά συλλήψεις.

Η αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στις 07:30 το πρωί. Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας Θεόδωρος Χρονόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, υπήρξε απόλυτος αιφνιδιασμός των απαγωγέων οι οποίοι δεν έφεραν καμία αντίσταση στους αστυνομικούς. Χαρακτηριστικό είναι ότι δεν «έπεσε» ούτε ένας πυροβολισμός. Στο σημείο όπου κρατούνταν ο Λεμπιδάκης συνελήφθησαν δύο άτομα ενώ ταυτόχρονα έγιναν επιχειρήσεις στα σπίτια των υπόλοιπων απαγωγέων που οδήγησαν στη σύλληψη άλλων έξι ατόμων. Ο κ. Χρονόπουλος απέφυγε να απαντήσει στο αν η επιχείρηση συνεχίζεται ή αν έχει ολοκληρωθεί και παρέπεμψε στην επίσημη ενημέρωση της Αστυνομίας που θα γίνει εντός της ημέρας.

Όλοι οι απαγωγείς -σύμφωνα με πληροφορίες- φέρονται να είναι κρητικής καταγωγής.

Αυτή είναι η μάντρα, όπου κρατούνταν όμηρος

Οι πρώτες εικόνες από το κρησφύγετο που βρίσκονταν πάνω στον ΒΟΑΚ και στο οποίο για 6 μήνες οι απαγωγείς κρατούσαν τον Μιχάλη Λεμπιδάκη

astinomia lempidakis35471

Σε δηλώσεις του στον ANTENNA, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας εξέφρασε την ικανοποίηση του για το αίσιο τέλος της ομηρείας Λεμπιδάκη.

Έκανε λόγο για «μεγάλης ακρίβειας επιχείρηση» των αστυνομικών αρχών και υπογράμμισε ότι στόχος από την πρώτη στιγμή ήταν η προστασία της ζωής του επιχειρηματία, επεσήμανε δε ότι οι Αρχές έδρασαν με μεγάλη προσοχή, από την πρώτη στιγμή.

Τα συγχαρητήρια τους στην ΕΛ.ΑΣ. για την επιχείρηση απελευθέρωσης του Μιχάλη Λεμπιδάκη εξέφρασαν μέσω twitter o Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μιχάλης Λεμπιδάκης απήχθη στις 30 Μαρτίου, με τους απαγωγείς του να ζητούν αρχικά περίπου 60 εκατομμύρια ευρώ. Πριν από λίγες ημέρες οι απαγωγείς είχαν ρίξει τις απαιτήσεις τους στα 18 εκατομμύρια.

Διαβάστε εδώ όλο το χρονικό της υπόθεσης Λεμπιδάκη