Απαγωγή Μιχάλη Λεμπιδάκη: «Τα χρέη με έσπρωξαν στην απαγωγή»

Απαγωγή Μιχάλη Λεμπιδάκη: «Τα χρέη με έσπρωξαν στην απαγωγή»

Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΑΓΩΓΕΙΣ ΡΙΧΝΕΙ ΦΩΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ - «ΤΟΝ ΛΥΠΗΘΗΚΑ, ΤΟΥ ΕΙΠΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΑΡΡΩΣΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΟΥΝ»

Η μία μετά την άλλη έρχονται στο φως της δημοσιότητας οι καταθέσεις των κατηγορούμενων στην απαγωγή του Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Συγκλονιστικές στιγμές από την εξάμηνη ομηρία του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη, αποκαλύπτονται μέσα από τις καταθέσεις των απαγωγέων.

Ένας εξ' αυτών, στην κατάθεσή του την οποία αποκαλύπτει σήμερα (05/10) η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», αναφέρει ότι πήρε την απόφαση να συμμετάσχει στην απαγωγή επειδή το εργοστάσιό του έβγαινε σε πλειστηριασμό. «Χρωστάω πάρα πολλά και δέχθηκα να το κάνω», κατέθεσε, ενώ σε άλλο σημείο λέει πως ζήτησε συγγνώμη από τον 53χρονο επιχειρηματία.

Ο δράστης περιέγραψε τις στιγμές που έζησε με τον Λεμπιδάκη, κάνοντας λόγο για έναν ευγενικό άνθρωπο τον οποίο περιποιούταν!

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες για την υπόθεση

Τόνισε ακόμη πως μαζί με έναν συγκατηγορούμενό του ενδιαφέρονταν για τον επιχειρηματία, από τον οποίο είχαν ζητήσει να κάνει τον άρρωστο για να επισπευσθούν οι διαδικασίες επιστροφής πίσω στην οικογένειά του.

«Ο κύριος Μιχάλης μου ζήτησε να τον βοηθήσουμε. Το κίνητρο δεν ήταν πλέον τα λεφτά. Θέλαμε να βοηθήσουμε να πάει ο άνθρωπος στο σπίτι του και στην οικογένειά του. Αυτό που σκεφτήκαμε με τον… ήταν να τον πείσουμε να κάνει τον άρρωστο και να τελειώναμε γρηγορότερα», ανέφερε χαρακτηριστικά, σημειώνει η εφημερίδα.

«Όταν πήγα να κάνω φύλαξη, αντίκρισα ένα άγνωστο προς εμένα άτομο και ήταν ο κύριος Λεμπιδάκης. Το μόνο που έκανα ήταν να ζητήσω συγγνώμη από τον κύριο Λεμπιδάκη γι’ αυτό που έκανα. Την πρώτη φορά έκατσα στο σπίτι δύο μέρες. Όταν τον αντίκρισα, ήταν δεμένος με μία χειροπέδα στο αριστερό του χέρι. Του έλυσα το χέρι και με ρώτησε αν φοβάμαι μη φύγει και του απάντησα όχι. Τον ρώτησα πώς τον λένε και μου είπε πως είναι ο Λεμπιδάκης που έχει τα πλαστικά Κρήτης. Μετά από δύο μέρες ήταν να φύγω και δεν ήθελα να ξαναγυρίσω. Απλώς ο κύριος Λεμπιδάκης ήταν τόσο ευγενικός και με έβαλε σε ένα δίλημμα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Γι' αυτόν το λόγο έκατσα μαζί του επτά μέρες. Τον λυπόμουν και του πρότεινα να κάνει τον άρρωστο και να πει ότι είχε ειλεό μήπως και επισπευσθεί η διαδικασία απελευθέρωσής του. Περίπου στις 10 Αυγούστου με ξαναβρήκε ο…. και μου είπε πως πρέπει να βρεθεί οπωσδήποτε ένα σπίτι γιατί ο άνθρωπος εκεί που είναι δεν είναι καλά και κινδυνεύει η ζωή του. Εγώ σκέφτηκα τα όσα έχει τραβήξει ο άνθρωπος και πήγα στο σπίτι του… και του είπα τι μου συμβαίνει, τον παρακάλεσα να μου βρει ένα σπίτι για μία εβδομάδα», πρόσθεσε ο κατηγορούμενος ενώπιον του ανακριτή.

Δεν διστάζει ακόμη να περιγράψει τις στιγμές που δεν άντεχε άλλο να βρίσκεται στη φύλαξη του γνωστού επιχειρηματία, γεγονός το οποίο εξήγησε στον έναν από τους απαγωγείς. Τότε έλαβαν την απόφαση να βρουν κάποιον… νεοσύλλεκτο για να τον προσέχει γιατί δεν υπήρχαν άλλα άτομα. «Είπα στον… ότι είχα ένα φίλο στη Θεσσαλονίκη και μου έβγαλε εισιτήρια και πήγα και τον βρήκα. Του είπα τι θέλω και τον έφερα στο Ρέθυμνο για να προσέξει τον Λεμπιδάκη», υποστήριξε χαρακτηριστικά.