Μιχάλης Ζαφειρόπουλος: Τα τελευταία πέντε λεπτά πριν τη δολοφονία θα λύσουν το γρίφο του εγκλήματος

Μιχάλης Ζαφειρόπουλος: Τα τελευταία πέντε λεπτά πριν τη δολοφονία θα λύσουν το γρίφο του εγκλήματος

ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΔΡΑΣΤΩΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ - ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΩΣΕΙ - Η ΑΙΤΙΑ ΠΟΥ ΤΡΑΒΗΞΑΝ ΤΗ ΣΚΑΝΔΑΛΗ

Μυστήριο εξακολουθούν να παραμένουν τα τελευταία πέντε λεπτά πριν πατήσουν τη σκανδάλη οι δολοφόνοι του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου - Ποια τα δεδομένα που έχει αυτή τη στιγμή η Αστυνομία στα χέρια της

Καθώς συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δύο δραστών της άγριας δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, οι αστυνομικοί προσπαθούν να ρίξουν «φως» στα όσα συνέβησαν μέσα στο γραφείο του κατά το κρίσιμο τελευταίο πεντάλεπτο, το απόγευμα της Πέμπτης, 12 Οκτωβρίου.

Όπως σημειώνει σήμερα (16/10), η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», οι Αρχές εκτιμούν πως τα πέντε αυτά λεπτά αποκαλύφθηκε ο πραγματικός λόγος του ραντεβού που έκλεισαν οι δράστες με τον αδικοχαμένο δικηγόρο, διάστημα κατά το οποίο βρήκαν την ευκαιρία ενδεχομένως να του ασκήσουν πίεση, να τον απειλήσουν και να τον εκβιάσουν, ωστόσο ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος δεν υπέκυψε και τελικά τον πυροβόλησαν.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί βρίσκονται αρκετά κοντά στην οριστική ταυτοποίηση των δύο ανδρών που σκότωσαν το γνωστό ποινικολόγο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, η «κουβέντα» που είχαν οι δράστες με τον εκλιπόντα και το συνεργάτη του ήταν καθαρά «προσχηματική» και χρησιμοποιήθηκε ως «δόλωμα» για να φτάσουν κάποια στιγμή στο σημείο να τον απομονώσουν και να εκφράσουν τους πραγματικούς λόγους της επίσκεψής τους. Οιι δράστες φέρεται να είχαν «γκουγκλάρει» τις υποθέσεις που είχε χειριστεί κατά το παρελθόν ο γνωστός νομικός, ενώ εκτιμάται πως ενδεχομένως κατά το κλείσιμο του ραντεβού να χρησιμοποίησαν το όνομα κάποιου προσώπου-κλειδί από αυτές και να εμφανίστηκαν ως «συστημένοι».

Οι δύο άνδρες ξεκίνησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, τη συζήτηση με τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο αναφερόμενοι στην υπόθεση της ληστείας του συγγενικού τους προσώπου. Ωστόσο, εμφανίστηκαν αρκετά διαβασμένοι και αναφέρθηκαν σε υποθέσεις του παρελθόντος στην προσπάθειά τους να καθυστερήσουν τη συζήτηση.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως οι δράστες αναφέρθηκαν, πέραν της ψεύτικης σύλληψης για ληστεία του υποτιθέμενου συγγενούς τους, και σε μία άλλη, που αφορούσε εμπλεκόμενο σε υπαρκτή υπόθεση που είχε χειριστεί ο άτυχος ποινικολόγος κατά το παρελθόν, μέχρι τελικά να καταλήξουν στις απαιτήσεις που είχαν από τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, που ήταν και οι πραγματικοί λόγοι της επίσκεψής τους.

Οι σημειώσεις και το τηλεφώνημα

Οι δράστες στην προσπάθειά τους να «κρατήσουν» την κουβέντα με στόχο να τον απομονώσουν και να εκδηλώσουν τον πραγματικό λόγο παρουσίας τους εκεί, παρασύρθηκαν σε αναφορές πραγματικών προσώπων και ποινικών υποθέσεων, οι οποίες αποτυπώθηκαν στις σημειώσεις του ποινικολόγου και του συνεργάτη του και έδειξαν αρκετά στοιχεία για τις ταυτότητές τους.

Επιπρόσθετα, οι Αρχές έχουν ξεκινήσει να «σαρώνουν» την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δύο άνδρες με το γνωστό δικηγόρο, στον οποίο είπαν ψέματα πως κάποιος συγγενής τους κρατείται στη ΓΑΔΑ για μία ληστεία ούτως ώστε να κλείσουν τελικά το ραντεβού και να τον συναντήσουν. Το γεγονός ότι έδωσαν όνομα και πως χρησιμοποίησαν το τηλέφωνο για να επικοινωνήσουν με το δικηγόρο φαίνεται πως βοηθάει αρκετά τις Αρχές να τους ταυτοποιήσουν πλήρως. Σύμφωνα με πληροφορίες, προέρχονται από βαλκανική χώρα και ένας τουλάχιστον από αυτούς φαίνεται να είναι σεσημασμένος.

Το DNA θα ρίξει «φως»

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον περιμένουν οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση τα αποτελέσματα από τα εργαστήρια αποτυπωμάτων και DNA της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, που από την πρώτη στιγμή της δολοφονίας του ποινικολόγου εξετάζουν τα ευρήματα από τη σκηνή του εγκλήματος. Επί της ουσίας περιμένουν ταυτοποίηση που πρόκειται να αναδείξει την παρουσία τους στο χώρο. Ταυτόχρονα οι αστυνομικοί θα δείξουν φωτογραφίες των υπόπτων στον 32χρονο συνεργάτη, προκειμένου να διαπιστωθεί αν αναγνωρίζει σε αυτές τους δράστες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ

Όπως εκτιμούν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., πιθανότερη αιτία που οδήγησε στη δολοφονία είναι μια διαφωνία της στιγμής κατά τη διάρκεια άσκησης πίεσης στον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο για υπόθεση επαγγελματικού ή προσωπικού χαρακτήρα. Η ενδεχόμενη άρνηση του δικηγόρου να ενδώσει ή να υποκύψει σε πιθανά αιτήματα των δύο ανδρών θεωρείται ένας από τους βασικούς λόγους που δημιούργησαν ένταση και απειλές από τους δράστες, οι οποίοι έβγαλαν τα όπλα τους στο τραπέζι των συσκέψεων.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών που χειρίζονται την υπόθεση, η συγκεκριμένη διαμάχη θεωρείται αρκετά πιθανό να οδήγησε και στο μοιραίο πυροβολισμό, με τον οποίο τραυματίστηκε θανάσιμα ο άτυχος δικηγόρος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δολοφονία Ζαφειρόπουλου – Τόσκας: Προχωρούν με καλό ρυθμό οι έρευνες

Δολοφονία Ζαφειρόπουλου – Τόσκας: Προχωρούν με καλό ρυθμό οι έρευνες

Αυτά είναι τα δεδομένα στην υπόθεση

Πέντε είναι τα βασικά δεδομένα που υπάρχουν έως τώρα στην υπόθεση της δολοφονίας του δικηγόρου, Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, όπως τα παρουσιάζει ο «Ελεύθερος Τύπος».

1. Οι δράστες ήταν προετοιμασμένοι και διαβασμένοι για… καθυστέρηση, προκειμένου να βρουν την ευκαιρία να εκφράσουν τον πραγματικό λόγο της επίσκεψής τους και τις απαιτήσεις τους.

2. Το πρόσχημα της υπόθεσης με τη σύλληψη συγγενικού τους προσώπου για ποινική υπόθεση ήταν το πρώτο «δόλωμα» για να κλείσουν το ραντεβού εξαιτίας του άμεσου χαρακτήρα και να ξεκινήσουν τη συζήτηση στο γραφείο. Ωστόσο, αναφέρθηκαν και σε υπόθεση στην οποία είχε εμπλοκή ο γνωστός ποινικολόγος. Οι δύο άνδρες εμφανίστηκαν «συστημένοι», καθώς έκαναν αναφορά σε πρόσωπο από κάποια υπόθεση που είχε χειριστεί ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος.

3. Οι δράστες έπιασαν συζήτηση για υποθέσεις με τις οποίες ασχολείτο ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος έως ότου βρουν την ευκαιρία να ασκήσουν πίεση, να απειλήσουν ενδεχομένως και να εκβιάσουν το γνωστό ποινικολόγο.

4. Οι σημειώσεις του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και του συνεργάτη του «μίλησαν» και φαίνεται να έχουν αναδείξει τα στοιχεία ταυτότητας υπόπτων. Την ίδια ώρα, σημαντικά θεωρούνται και τα μελλοντικά ευρήματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., στα οποία έχουν σταλεί τα αποτυπώματα και το γεννητικό υλικό που άφησαν πίσω τους οι δράστες. Οι Αρχές σαρώνουν επίσης και την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν με το δικηγόρο.

5. Το έγκλημα δεν θεωρείται προμελετημένο ή «συμβόλαιο θανάτου», λόγω της παραμονής των δραστών στο γραφείο του δικηγόρου, του ενός πυροβολισμού, της αφαίρεσης χρημάτων από τον 32χρονο συνεργάτη του και της μη κάλυψης των ιχνών τους. Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος δεν είχε εκφράσει ποτέ φόβους για τη ζωή του, ενώ δεν είχε προσωπική ασφάλεια, σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν φίλοι, συγγενείς αλλά και οι στενοί του συνεργάτες.