ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Μεγάλη σπείρα λαθρεμπορίας ποτών στα χέρια της Αστυνομίας

Μεγάλη σπείρα λαθρεμπορίας ποτών στα χέρια της Αστυνομίας

Το κύκλωμα τροφοδοτούσε μαγαζιά με φιάλες «τρίτων χωρών», οι οποίες έφεραν ετικέτες γνωστών εταιρειών.

Η υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πειραιά, εξάρθρωσε κύκλωμα λαθρεμπορίας ποτών στον Κορυδαλλό, συλλαμβάνοντας έως τώρα δύο 45χρονους κι έναν 55χρονο ενώ αναζητούνται ακόμα τρία άτομα, μεταξύ των οποίων και οι δύο ιδιοκτήτες της εταιρείας.

Οι κατηγορούμενοι εισήγαγαν παράνομα φιάλες αλκοολούχων ποτών από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και από τρίτες χώρες, από τις οποίες αποκολλούσαν τις ταινίες ασφαλείας και τις ετικέτες εισαγωγέων-διανομέων των αντίστοιχων χωρών και στη θέση τους επικολλούσαν πλαστές ετικέτες εισαγωγέων- διανομέων της Ελλάδας.

Ακολούθως, οι φιάλες διατίθεντο στην εγχώρια αγορά.

Η ζημιά των δικαιούχων εταιρειών υπερβαίνει τα 100.000 ευρώ, ενώ τα κέρδη του κυκλώματος εκτιμώνται σε πολλαπλάσια του παραπάνω ποσού. Έπειτα από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της εταιρείας στον Κορυδαλλό, με τη συμμετοχή κλιμακίων υπαλλήλων της Ελεγκτικής Υπηρεσίας Τελωνείων Αττικής και της Χημικής Υπηρεσίας Πειραιά, βρέθηκαν στους υπόγειους αποθηκευτικούς χώρους, μεγάλος αριθμός φιαλών οινοπνευματωδών ποτών, θερμικά πιστόλια, ειδικές ξύστρες, μπουκάλια αλκοολούχων λοσιόν για φαρμακευτική χρήση, σταγονομετρητές, καθώς και μία σακούλα που περιείχε αφαιρεθείσες ετικέτες και ταινίες ασφαλείας από τα παρανόμως εισαγόμενα οινοπνευματώδη ποτά.

Επίσης, στον χώρο βρέθηκαν αναποδογυρισμένες φιάλες ποτών σε ποτήρια γεμάτα με υγρό, προκειμένου να αποκολληθεί η ταινία ασφαλείας από το καπάκι της φιάλης, βουλγαρικής προέλευσης.

Περαιτέρω, μετέβη στον χώρο εκπρόσωπος των εταιρειών των αλκοολούχων ποτών, ο οποίος διαπίστωσε την πλαστότητα - παραποίηση των εμπορικών σημάτων των προϊόντων.

Κλιμάκιο επίσης ελεγκτών του ΙΚΑ διενήργησε έλεγχο για να διαπιστωθεί εάν στην εταιρεία απασχολούντο ανασφάλιστοι εργαζόμενοι.

Από τις έρευνες στην έδρα της εταιρείας στον Κορυδαλλό, καθώς και στην αποθήκη της στην Μαγούλα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• 5.294 φιάλες οινοπνευματωδών ποτών διαφόρων ετικετών

• Εξοπλισμός παρασκευής, μίξης και εμφιάλωσης αλκοολούχων ποτών

• Χιλιάδες πλαστές ετικέτες

• 3- ρολά με αυτοκόλλητα

• 93 κούτες με ενδύματα, απομίμηση επώνυμων εταιρειών

• Σημειώσεις πελατών και άλλα έγγραφα.

Επίσης στον χώρο βρέθηκε πλήθος μηχανημάτων ιατρικής χρήσης, η προέλευση των οποίων καθώς και η χρήση τους ερευνάται.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά, που τους παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή, ο οποίος διέταξε την προσωρινή κράτησή τους.

Σχετικές ειδήσεις