ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ποια η σχέση του 29χρονου που έφτιαξε τα τρομο-πακέτα με την Πόλα Ρούπα

Ποια η σχέση του 29χρονου που έφτιαξε τα τρομο-πακέτα με την Πόλα Ρούπα

«Σκληρός» παίχτης της τρομοκρατίας φέρεται να είναι ο 29χρονος που συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου στην πλατεία Αττικής από άνδρες της Αντιτρομοκρατικής.

Σύμφωνα με το cnn.gr, ο 29χρονος φέρεται να ήταν «μπαλαντέρ» μεταξύ των τρομοκρατικών οργανώσεων Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς τον Επαναστατικό Αγώνα και την Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών.

Υπενθυμίζεται ότι ο 29χρονος συνελήφθη να μεταφέρει όπλα και εκρηκτικά.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο συλληφθέντας φέρεται επίσης να εμπλέκεται και στις αποστολές των τρομο-δεμάτων στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στα γραφεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο Παρίσι, όπου είχε τραυματισθεί μία υπάλληλος, και στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Σημειώνεται ότι οι Αρχές θεωρούν ότι ήταν ο αποστολέας των οκτώ παγιδευμένων φακέλων που βρέθηκαν στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι, στις 20 Μαρτίου, και είχαν ως παραλήπτες Έλληνες και ευρωπαίους πολιτικούς.

Στο «πλούσιο» βιογραφικό του 29χρονου υπάρχουν ενδείξεις για επαφές του με την Πόλα Ρούπα κατά το σχεδιασμό της επιχείρησης απόδρασης με ελικόπτερο του Νίκου Μαζιώτη και μελών των Πυρήνων της Φωτιάς από τον Κορυδαλλό, τον Φεβρουάριο του 2016.

Παράλληλα η εκρηκτική ύλη που βρέθηκε στο ενοικιασμένο διαμέρισμα-καταφύγιο του 29χρονου είναι παρόμοια με αυτή που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση στο σπίτι της εισαγγελέως εφετών Γεωργίας Τσατάνη, η οποία έχει χειριστεί πολλές υποθέσεις τρομοκρατίας.

Υπενθυμίζεται ότι την ευθύνη για το εν λόγω χτύπημα είχαν αναλάβει οι Πυρήνες της Φωτιάς, με τον 29χρονο να φαίνεται πως είχε στενή σχέση με ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης.

Ο νεαρός αναμένεται να οδηγηθεί στις 10:00 το πρωί στο Εφετείο.

Η σύλληψη

Ο 29χρονος συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου ένοπλος, ενώ μετέφερε ταξιδιωτικούς σάκους, τσάντα και σακούλες όπου είχε κρύψει ολόκληρο οπλοστάσιο, και εικάζεται ότι ουσιαστικά μετέφερε την βάση του σε τακτά χρονικά διαστήματα. Η Αστυνομία ερευνά τρία ακόμα ακίνητα.

Στην κατοχή του συλληφθέντος εντοπίστηκαν δύο πιστόλια διαμετρήματος εννέα χιλιοστών με 300 φυσίγγια, πλαστικό τάπερ με ολόκληρο ωρολογιακό μηχανισμό, δύο πλαστικά τάπερ με άγνωστη εκρηκτική ύλη και πλήθος πυροκροτητών, χρονοδιακοπτών και άλλων υλικών.

Ο 29χρονος είχε νοικιάσει ισόγειο διαμέρισμα με ψεύτικα στοιχεία, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν οκτώ πλαστές ταυτότητες. Το διαμέρισμα έξω από το οποίο συνελήφθη ήταν νοικιασμένο με πλαστά στοιχεία.

Η έρευνα πάντως είναι στην αρχή και το laptop αλλά και το DNA που έχει βρεθεί στη γιάφκα θα οδηγήσει σε νέο κύκλο συλλήψεων το επόμενο διάστημα.

Σχετικές ειδήσεις