ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Βόλος: Χειροπέδες σε 50χρονο απατεώνα που παρίστανε τον τελωνειακό

Βόλος: Χειροπέδες σε 50χρονο απατεώνα που παρίστανε τον τελωνειακό

Για απάτη σε βάρος ενός 62χρονου συνελήφθη σήμερα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου ένας 50χρονος από τη Λάρισα, ενώ αναζητούνται άλλοι δύο συνεργοί του 57 και 65 χρονών, επίσης από τη Λάρισα.

Όπως αναφέρει το magnesianews.gr, ο δράστης παρίστανε τον τελωνειακό υπάλληλο και έπεισε 62χρονο Βολιώτη να του πουλήσει «κατασχεμένα» λιπάσματα, ενώ συνελήφθη στη διάρκεια ραντεβού που κλείστηκε για να πληρωθεί τα χρήματα που είχαν συμφωνηθεί και ήταν προσημειωμένα.

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, ο 50χρονος προσποιούμενος υπάλληλο Τελωνείου το προηγούμενο τριήμερο προσέγγισε τον 62χρονο, με το πρόσχημα ότι είχε τη δυνατότητα να του πουλήσει σε συμφέρουσα τιμή ποσότητες κατασχεμένων λιπασμάτων. Στη συνέχεια, ο δράστης μαζί με τους άλλους δύο συνεργούς του που παρουσιάστηκαν ως μεσάζοντες για τη μεταφορά των λιπασμάτων στην Αθήνα, κατάφεραν να εξαπατήσουν τον 62χρονο, πείθοντάς τον αρχικά να τους παραδώσει ως προκαταβολή το χρηματικό ποσό των 3.900 ευρώ.

Ο Λαρισαίος δράστης εντοπίστηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (13/11) στο Βόλο και συνελήφθη στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, κατά την εκ νέου συνάντηση που είχε με τον 62χρονο, προκειμένου να παραλάβει το υπόλοιπο χρηματικό ποσό, για την ολοκλήρωση της αγοράς και μεταφοράς των λιπασμάτων.

Στην κατοχή του 50χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ, καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα, τα οποία όπως εξακριβώθηκε χρησιμοποιούσε κατά τις τηλεφωνικές του επικοινωνίες με τον παθόντα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να εντοπιστούν οι συνεργοί του, αλλά και να διαπιστωθεί τυχόν εμπλοκή των δραστών σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις απάτης.

Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

Σχετικές ειδήσεις