ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Εξιχνιάστηκε εγκληματική ομάδα που διέπραττε κλοπές στη μισή Ελλάδα

Εξιχνιάστηκε εγκληματική ομάδα που διέπραττε κλοπές στη μισή Ελλάδα

Πάνω από 160.000 ευρώ ανέρχεται η λεία εγκληματικής ομάδας που δρούσε σε περιοχές της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της Αττικής.

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης ταυτοποιήθηκαν ακόμη επτά άτομα, ηλικίας 30-40 ετών, μετά από τη σύλληψη 32χρονου και το σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος 34χρονου και 38χρονου υπηκόου Βουλγαρίας, για 22 περιπτώσεις κλοπών και απόπειρες κλοπών σε Πιερία, Λάρισα και Θεσσαλονίκη.

Οι δράστες από τον Μάρτιο έως και τον Ιούνιο του 2017, κατηγορούνται ότι εμπλέκονται, δρώντας με διαφορετικές συνθέσεις, σε κλοπές από οικίες και καταστήματα, αφαιρώντας χρηματικά ποσά, κοσμήματα, οχήματα και αντικείμενα αξίας.

Στο στόχαστρο τους βρέθηκαν επίσης δύο οικίες, από όπου αφαίρεσαν κοσμήματα συνολικής αξίας 10.300 ευρώ, έκλεψαν αυτοκίνητο καθώς και πινακίδες κυκλοφορίας από σταθμευμένο όχημα, σε περιοχές της Πιερίας και της Αττικής.

Συνολικά διέπραξαν 26 κλοπές και απόπειρες κλοπών, ενώ η λεία τους να υπολογίζεται στις 167.000 ευρώ.

Επιπλέον, εξακριβώθηκε ότι ο 32χρονος που είχε συλληφθεί με την αρχική δικογραφία, εκμεταλλευόμενος την οικονομική δυσχέρεια 39χρονου, τον Απρίλιο του 2017 σύναψε μαζί του δάνειο ύψους 5.000 ευρώ, με τοκογλυφικούς όρους.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων