Στα χέρια της ΕΛΑΣ 4 αρχηγικά μέλη της σπείρας με τα παράνομα φάρμακα

Newsbomb

Στα χέρια της ΕΛΑΣ 4 αρχηγικά μέλη της σπείρας με τα παράνομα φάρμακα

Μια εταιρία "φάντασμα", νοσηλεύτριες σε δημόσιο νοσοκομείο που έκλεβαν αντικαρκινικά φάρμακα, γιατροί που συνταγογραφούσαν παράνομα, φαρμακείο χωρίς καν άδεια λειτουργίας και εκατομμύρια ευρώ κέρδη αποτελούν το μεγάλο κύκλωμα παράνομων φαρμάκων που τα μέλη του θησαύριζαν σε βάρος του ελληνικού κράτους και κάτω από τη μύτη διοικήσεων.

Η οικονομική αστυνομία έχει ήδη στα χέρια της τέσσερα αρχηγικά μέλη της σπείρας και ανάμεσά τους τον άνθρωπο που έπαιζε τον κεντρικό ρόλο στο μεγάλο κόλπο, ο οποίος είχε στήσει μια εικονική εταιρία στη μέση Ανατολή και έκανε εικονικές εισαγωγές φαρμάκων «φαντάσματα» που δεν έφταναν ποτέ στη χώρα.

Μόνο που αυτά τα φάρμακα ήταν από τις αποθήκες νοσοκομείου τα οποία έκλεβαν νοσηλεύτριες και μετά, με μεταφορικές εταιρίες, το κύκλωμα τα διοχέτευε σε νοσοκομεία της κεντρικής Ευρώπης, όπου η τιμή του φαρμάκου είναι τριπλάσια.

Σύμφωνα με το σχέδιο της σπείρας, οι νοσηλεύτριες έμπαιναν στην αποθήκη με τα αντικαρκινικά φάρμακα για να παραλάβουν δυο ή τρία φάρμακα και να χορηγήσουν στον ασθενή, μόνο που εκείνες έπαιρναν τις συσκευασίες αλλά χορηγούσαν μόνο τη μια, οι υπόλοιπες έφευγαν για τις αποθήκες της συμμορίας και μετά για το εξωτερικό.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved