ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Εξάρθρωση σπείρας που εισήγαγε χημικά προϊόντα με σκοπό τη νόθευση καυσίμων

Εξάρθρωση σπείρας που εισήγαγε χημικά προϊόντα με σκοπό τη νόθευση καυσίμων

Σπείρα από τρεις Έλληνες και δύο αλλοδαπούς, που εισήγαγε από τη Βουλγαρία χημικά προϊόντα με σκοπό τη νόθευση καυσίμων, εξαρθρώθηκε από τη διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας σε συνεργασία με τη γενική διεύθυνση Τελωνείων και τον συντονισμό του συντονιστικού επιχειρησιακού κέντρου.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για αποθήκευση, κατοχή και διακίνηση πετρελαιοειδών προϊόντων χωρίς άδεια, καθώς και για παράβαση του Εθνικού Τελωνιακού Κώδικα.

Αστυνομικοί της διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας εντόπισαν φορτηγό που είχε έρθει στην Ελλάδα από τη Βουλγαρία, με την συνοδεία Ι.Χ αυτοκινήτου, το οποίο στάθμευσε σε αποθήκη στο Κορωπί Αττικής. Σε έρευνες που ακολούθησαν στην αποθήκη και το φορτηγό, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 75 υπέργειες δεξαμενές χωρητικότητας 1.000 λίτρων η καθεμία, που περιείχαν 43.000 λίτρα μείγματος διαλυτών. Επιπλέον κατασχέθηκε το φορτηγό, δύο Ι.Χ αυτοκίνητα, περονοφόρο όχημα, 25.500 ευρώ, κινητά τηλέφωνα, καθώς και πλήθος εγγράφων.

Σύμφωνα με την εκτίμηση της αστυνομίας, οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για τις κατασχεθείσες ποσότητες των χημικών διαλυτών ανέρχονται σε 43.063 ευρώ. Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης προέκυψε και η εμπλοκή 44χρονης, η οποία είναι ενοικιάστρια της συγκεκριμένης αποθήκης και διαχειρίστρια πρατηρίου καυσίμων σε περιοχή της Αττικής.

Σημειώνεται, ότι σε έλεγχο που ακολούθησε στο συγκεκριμένο πρατήριο καυσίμων, διαπιστώθηκε ότι λειτουργεί χωρίς άδεια και ότι οι δεξαμενές του περιέχουν νοθευμένα καύσιμα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ θα ενημερωθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες για την επιβολή κυρώσεων.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην gallery του άρθρου.

Ρoή Ειδήσεων