ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Δολοφονία κτηνοτρόφου στο Αμάρι: Τον παγίδευσαν, τον εγκλώβισαν και τον εκτέλεσαν

Δολοφονία κτηνοτρόφου στο Αμάρι: Τον παγίδευσαν, τον εγκλώβισαν και τον εκτέλεσαν

Εξ επαφής πυροβολήθηκε στο κεφάλι, σύμφωνα με την πολιτική αγωγή, ο 63χρονος κτηνοτρόφος Μανώλης Τζίτζικας.

Η οικογένεια του θύματος έχει ήδη δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής δια του συνηγόρου της, Διονύση Βέρρα.

Ο ίδιος κάνει λόγο για απόλυτα οργανωμένη συνεκτέλεση του 63χρονου από τα δύο αδέρφια. Σε σχετική δήλωση του για την υπόθεση που συγκλονίζει την Κρήτη και το πανελλήνιο, επισήμανε:

«Η επιβολή της προσωρινής κράτησης για τους δύο κατηγορούμενους αδερφούς είναι το ελάχιστο που μπορούσε να γίνει σε αυτό το στάδιο για την οικογένεια του αδικοχαμένου Μανώλη Τζίτζικα. Όσον αφορά τις συνθήκες της δολοφονίας του από τα πρώτα κιόλας στοιχεία της δικογραφίας που σχηματίστηκε κατά την αστυνομική προανάκριση προκύπτει ξεκάθαρα ότι πρόκειται για προσχεδιασμένη, απόλυτα οργανωμένη συνεκτέλεση του Μανώλη Τζίτζικα από τους δύο αδερφούς. Τον παγίδευσαν, τον εγκλώβισαν και τον εκτέλεσαν ελάχιστα μέτρα από το σπίτι του, σε έναν χωματόδρομο πλάτους περίπου 2,5 μέτρων και ενώ ο ένας αδερφός από πίσω με το αυτοκίνητο του εμπόδιζε την διαφυγή του με οπισθοπορεία, ο άλλος από μπροστά και την αντίθετη κατεύθυνση ακινητοποίησε το αυτοκίνητο του και τον εκτέλεσε με τρεις σφαίρες, η πρώτη στο κεφάλι εξ επαφής.

Η άποψη της πολιτικής αγωγής σε σχέση με τον νομικό χαρακτηρισμό στην πράξη του δεύτερου κατηγορούμενου που έχει δοθεί από τον εισαγγελέα, κατά την άσκηση της ποινικής δίωξης, ήτοι απλή συνέργεια τόσο στην τετελεσμένη όσο και στη μη τετελεσμένη δολοφονία (απόπειρα), είναι, επαναλαμβάνω κατά την άποψη μας, εσφαλμένη. Πιστεύω ακράδαντα ότι θα πείσουμε τόσο το δικαστικό συμβούλιο όσο και το δικαστήριο αύριο ότι ο νομικός χαρακτηρισμός που αρμόζει στον 2ο κατηγορούμενο, δεν είναι του απλού συνεργού αλλά του άμεσου συνεργού γεγονός που θα τον εξισώσει από άποψη επαπειλούμενης ποινής με τον πρώτο κατηγορούμενο αυτουργό».

Πηγή: cretalive.gr