ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Θρίλερ χωρίς τέλος στου Φιλοπάππου: Η μητέρα του 25χρονου στο σημείο που ξεψύχησε (vids+pics)

Θρίλερ χωρίς τέλος στου Φιλοπάππου: Η μητέρα του 25χρονου στο σημείο που ξεψύχησε (vids+pics)

Αδυνατώντας να πιστέψει τον αδόκητο «χαμό» του, η μητέρα του 25χρονου Νίκου βρέθηκε σήμερα (17/08) στο σημείο της τραγωδίας στο λόφο του Φιλοπάππου, αποτίνοντας φόρο τιμής στο γιο της - Τι υποστηρίζει η φίλη του θύματος για το θάνατο του - Αλλάζει το σχέδιο αστυνόμευσης στην περιοχή.

Λίγα λουλούδια και ένα κερί στη μνήμη του αδικοχαμένου της παιδιού της άφησε στον τόπο του εγκλήματος (;)η μητέρα του αδικοχαμένου φοιτητή.

Όπως μάλιστα μετέδωσε ο ΣΚΑΙ, η ίδια ήταν συγκλονισμένη, ενώ δεν μπορούσε καν να μιλήσει. Οι μόνες λέξεις που έβγαιναν από το στόμα της και μάλιστα με δυσκολία ήταν το όνομα του παιδιού της…

Την ίδια ώρα και η κοπέλα από την Πορτογαλία που βγήκε για δεύτερη φορά ραντεβού με τον άτυχο νέο βρίσκεται και αυτή σε κατάσταση σοκ.

Στην κατάθεση της στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, που έχει αναλάβει και τη διερεύνηση της υπόθεσης, η νεαρή υποστηρίζει ότι λίγο πριν από τις 23.00 χτες το βράδυ του Δεκαπενταύγουστου, καθόταν με τον 25χρονο στα βραχάκια του Φιλοπάππου από την πλευρά του Κουκακίου, όταν εμφανίστηκαν τρεις άγνωστοι και με την απειλή μαχαιριού τούς ζήτησαν χρήματα.

«Έμοιαζαν να είναι Αφγανοί ή Πακιστανοί είπε στην κατάθεσή της», ωστόσο παραδέχθηκε ότι δεν είχε καλή ορατότητα και δεν αναγνώρισε κανέναν από τις υπόπτους που της έδειξαν οι αστυνομικοί.

Αλλάζει το σχέδιο αστυνόμευσης μετά το θάνατο του 25χρονου φοιτητή

Επιθεώρηση στο Λόφο του Φιλοπάππου έκανε σήμερα το πρωί ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος, μαζί με όλους τους αρμόδιους αξιωματικούς, με αφορμή τον τραγικό θάνατο του 25χρονου προχτές κατά τη διάρκεια ληστείας, και μέχρι το βράδυ αναμένεται να ανακοινωθούν επιπλέον μέτρα για την αποτελεσματική αστυνόμευση της περιοχής, την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και την αποφυγή παρόμοιου περιστατικού στο μέλλον.

«Διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν περιοχές όπου παρατηρούνται κενά στην επιτήρηση», δήλωσε ο κ. Ανδρικόπουλος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και συμπλήρωσε: «Στην περιοδεία που κάναμε συμμετείχαν όλοι οι αρμόδιοι αξιωματικοί και αποφανθήκαμε ότι η περιοχή χρήζει πιο εντατικής αστυνόμευσης και αυτό μπήκε στο πρόγραμμα ενός νέου σχεδιασμού και μέχρι το βράδυ θα έχουμε καταλήξει στα μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται».

Ο κ. Ανδρικόπουλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, τόνισε ότι ο Αρχηγός επιβάλλεται να έχει ιδία αντίληψη για ό,τι συμβαίνει και στο δρόμο, γι' αυτό έχει σκοπό να συνεχίσει τις επιθεωρήσεις όπου χρειάζεται και μαζί με τους επιτελείς να βάζει τις βάσεις για όλο και πιο αποτελεσματική αστυνόμευση και την καλύτερη ασφάλεια των πολιτών.

Στην περιοδεία του Αρχηγού στου Φιλοπάππου, τον συνόδευαν η αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομία Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, ο αναπληρωτής Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής, υποστράτηγος Ανδρέας Βασιλόπουλος, ο διευθυντής της Ασφάλειας Αττικής, υποστράτηγος Γιώργος Ψωμάς, ο Διευθυντής της Άμεσης Δράσης ταξίαρχος Νίκος Οσταδημήτρης, ο Διευθυντής της Τροχαίας Αττικής, ταξίαρχος Νίκος Σπανουδάκης, ο επικεφαλής της Ομάδας ΔΙΑΣ και άλλοι αξιωματικοί της Ασφάλειας και Τάξης, που εμπλέκονται στην αστυνόμευσης της περιοχής.

Ο Αρχηγός και οι αξιωματικοί περπάτησαν όλο τον λόφο του Φιλοπάππου και κατέγραψαν ένα προς ένα τα σημεία που θα πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις και να ενισχυθούν περιπολίες και άλλα μέτρα, προκειμένου να συμπεριληφθούν στο νέο σχεδιασμό.

Όπως είπε ανώτατος αξιωματικός στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η περιοδεία αυτή ήταν απαραίτητη για να υπάρχει πιο ρεαλιστική εικόνα της κατάστασης στου Φιλοπάππου, ενώ μελέτησαν πολύ προσεκτικά το σημείο από το οποίο έπεσε και σκοτώθηκε ο 25χρονος.

Σημειώνεται ότι το σημείο αυτό δεν έχει καθόλου φωτισμό, ενώ υπάρχουν και άλλα προβλήματα, αλλά τα μέτρα που θα ληφθούν από την Αστυνομία, θα είναι στο πλαίσιο που την αφορά.

Ωστόσο είναι πιθανό να γίνει έγγραφο στο δήμο Αθηναίων και άλλες αρμόδιες υπηρεσίες, προκειμένου να μελετήσουν τυχόν παράλληλες παρεμβάσεις για την καλύτερη ασφάλεια των πολιτών και των επισκεπτών.

Δεν έριξε φως η κατάθεση της φίλη του

Εν τω μεταξύ, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Ασφάλειας Αττικής για την υπόθεση του 25χρονου ο οποίος έπεσε από τα βράχια του Φιλοπάππου και σκοτώθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης (15/8) μετά από απόπειρα ληστείας, σύμφωνα με την κατάθεση φίλης του.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ο 25χρονος ήταν στο Λόφο του Φιλοπάππου μαζί με 23χρονη φίλη του από την Πορτογαλία. Όπως κατέθεσε στους αστυνομικούς η κοπέλα, τρεις άγνωστοι τους πλησίασαν και με την απειλή μαχαιριού τους λήστεψαν. Ο 25χρονος όμως φιλονίκησε μαζί τους και ξαφνικά έπεσε από τα βράχια από ύψος 20 μέτρων με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Δεν έχει διευκρινιστεί γλίστρησε κατά τη στιγμή του καβγά ή τον έσπρωξαν στον γκρεμό. Η αστυνομία μετά το τραγικό συμβάν έκανε 8 προσαγωγές αλλοδαπών από την περιοχή οι οποίοι κρατούνται για διοικητική απέλαση καθώς δεν είχαν νομιμοποιητικά έγγραφα, αλλά δεν έχει προκύψει κάτι σε βάρος τους σχετικά με την υπόθεση του θανάτου του 25χρονου.

Έδωσε κατάθεση η 23χρονη

Αδιευκρίνιστες παραμένουν μέχρι στιγμής οι συνθήκες της πτώσης που στοίχισε τη ζωή του 25χρονου στου Φιλοπάππου, αν δηλαδή τον έσπρωξαν οι ληστές που επιτέθηκαν στον ίδιο και την 23χρονη φίλη του από τη Πορτογαλία, ή γλίστρησε και έπεσε, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.

Την Πέμπτη έδωσε κατάθεση η κοπέλα, η οποία έχει πάθει σοκ, στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, που έχει αναλάβει και την διερεύνηση της υπόθεσης. Ωστόσο η κατάθεση της 23χρονης δεν ήταν διαφωτιστική για τις συνθήκες της πτώσης, καθώς, όπως είπε, δεν είδε τι ακριβώς συνέβη.

Στην κατάθεσή της η νεαρή από την Πορτογαλία, περιγράφει ότι λίγο πριν τις 23.00 το βράδυ της Τετάρτης, καθόταν με τον 25χρονο στα βραχάκια του Φιλοπάππου από την πλευρά του Κουκακίου, όταν εμφανίστηκαν τρεις άγνωστοι και με την απειλή μαχαιριού τους ζήτησαν χρήματα.

Σύμφωνα με την κατάθεση, οι δύο από τους δράστες ακινητοποίησαν τον 25χρονο, ενώ ο τρίτος άρπαξε την τσάντα της κοπέλας και άρχισε να την ψάχνει, αφαιρώντας χρήματα που είχε μέσα, το κινητό της τηλέφωνο και κάποια προσωπικά έγγραφα.

Η κοπέλα, όπως λέει, κοίταζε τον ληστή με την τσάντα της και δεν πρόσεχε τι γινόταν δίπλα, όπου ξαφνικά άκουσε μια φωνή και γυρίζοντας είδε τον φίλο της να πέφτει από τα βράχια. Ο νεαρός έπεσε από ύψος περίπου 20 μέτρων και λίγο αργότερα ανασύρθηκε νεκρός.

dolofonia6

Οι δράστες τράπηκαν σε φυγή και εξαφανίστηκαν, ενώ η 23χρονη έντρομη ειδοποίησε την Αστυνομία.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή που έχει αναλάβει την νεκροτομή, από την πρώτη εξέταση του πτώματος, δεν βρίσκει τραύμα από μαχαίρι και ο θάνατος φαίνεται ότι προήλθε από ένα χτύπημα στο κεφάλι, που αποδίδεται στην πτώση. Ωστόσο τα τελικά συμπεράσματα θα εξαχθούν μετά την ολοκλήρωση της νεκροτομής.

Η κοπέλα επίσης, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, δεν μπορούσε να δώσει αξιόπιστα στοιχεία για την εθνικότητα των δραστών.

Της επιδείχθηκαν πάντως οκτώ αλλοδαποί, οι οποίοι προσήχθησαν από την περιοχή αμέσως μετά το συμβάν αλλά δεν αναγνώρισε κάποιον, γι' αυτό κρατούνται για διοικητική απέλαση, επειδή δεν είχαν έγγραφα για την νόμιμη παραμονή στη χώρα.

Ποιος ήταν ο άτυχος 25χρονος

Ο Ν. Μ., είχε έρθει στην Ελλάδα για καλοκαιρινές διακοπές. Σπούδαζε οικονομικά και διοίκηση επιχειρήσεων στη Γλασκώβη της Σκωτίας όπου και εργαζόταν.

filopappou Copy

Πριν από λίγες ημέρες είχε επισκεφθεί το πατρικό του σπίτι στον Άγιο Στέφανο όπου μεγάλωσε.