ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Βίντεο ντοκουμέντο: Καρέ - καρέ η επίθεση με μολότοφ στο Α.Τ. Ομόνοιας

Βίντεο ντοκουμέντο: Καρέ - καρέ η επίθεση με μολότοφ στο Α.Τ. Ομόνοιας

Καρέ-καρέ αποτυπώνεται από κάμερα ασφαλείας η καταδρομική επίθεση ομάδας κουκουλοφόρων στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας το βράδυ της Δευτέρας (15/10).

Στα πλάνα φαίνεται η ομάδα των περίπου 50 αγνώστων να τρέχει προς το αστυνομικό τμήμα στις 20:23, με ορισμένους από τους κουκουλοφόρους να κρατούν στα χέρια τους βόμβες μολότοφ.

Με κατεύθυνση από την οδό 3ης Σεπτεμβρίου, οι κουκουλοφόροι στρίβουν στην οδό Βερανζέρου και μερικά δευτερόλεπτα αργότερα επιστρέφουν στο πλάνο.

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης στο Α.Τ. Ομόνοιας τραυματίστηκαν ελαφρά τέσσερις αστυνομικοί, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο για να δεχτούν τις πρώτες βοήθειες.

«Θα πεθάνετε σήμερα… Θα σας σκοτώσουμε» φώναζαν οι άγνωστοι την ώρα που πετούσαν μολότοφ και ξυλοκοπούσαν τους αστυνομικούς.

Οι αστυνομικοί περιέγραψαν στους συναδέλφους τους την επίθεση, την οποία δεν διστάζουν να χαρακτηρίσουν δολοφονική. Οι άνδρες που ήταν στην κλούβα στην οποία επιτέθηκαν οι κουκουλοφόροι, είπαν στους συναδέλφους τους:

«Εμφανίστηκαν ξαφνικά και χωρίστηκαν σε ομάδες, η μια ομάδα άρχισε να ρίχνει μολότοφ στη κλούβα, η δεύτερη πέρασε το δρόμο και πήγε απέναντι που υπάρχει ένα ξενοδοχείο και έξω βρίσκονταν συνάδελφοι και άρχισαν να τους χτυπούν ενώ μια τρίτη ομάδα έτρεξε στο Αστυνομικό Τμήμα. Ο οδηγός της κλούβας προσπάθησε να σβήσει τη φωτιά και τότε κάποια άτομα τού έκλειναν την πόρτα για να εγκλωβιστεί το όχημα μέσα στις φλόγες και τους καπνούς... ».

Η μηδενική αντίδραση της αστυνομίας, η καθυστερημένη άφιξη αστυνομικών δυνάμεων στο Τμήμα αλλά και το γεγονός ότι δεν έγινε καμία προσαγωγή έχει προκαλέσει την έντονη δυσαρέσκεια της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ., με τον Αριστείδη Ανδρικόπουλο να διατάζει Ένορκη Διοικητική Εξέταση για την αντίδραση των αστυνομικών στην επίθεση που σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας.

Πηγή: Cnn.gr

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση στο ΑΤ Ομόνοιας: «Θα πεθάνετε σήμερα» φώναζαν οι κουκουλοφόροι

Αυτοί είναι οι αστυνομικοί που τραυματίστηκαν στο Α.Τ. Ομόνοιας