ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Χαλάνδρι: Οι πρώτες εικόνες από την επίθεση με χειροβομβίδα στο ρωσικό προξενείο

Χαλάνδρι: Οι πρώτες εικόνες από την επίθεση με χειροβομβίδα στο ρωσικό προξενείο
Η καμένη μηχανή στα Εξάρχεια
Google

Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα της Παρασκευής (22/03) στο Χαλάνδρι όταν χειροβομβίδα εξερράγη στο προξενείο της Ρωσίας, προκαλώντας μικρές υλικές ζημιές.

Ρεπορτάζ: Ευδοκία Μύτιλη

Ήταν 3:20 τα ξημερώματα της Παρασκευής (22/03) όταν, μια μηχανή με δύο άτομα πέρασε έξω από το ρωσικό προξενείο. Ένας από τους επιβάτες πέταξε τη χειροβομβίδα κάτω από το κουβούκλιο του σκοπού. Στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή, με άνδρες της Αστυνομίας να πραγματοποιούν έρευνες για τον εντοπισμό τους.

Η χειροβομβίδα εξερράγη και προκάλεσε μικρές υλικές ζημιές, σύμφωνα με το CNN Greece.

Την ώρα της επίθεσης δεν υπήρχε φρουρός μέσα στο κουβούκλιο, αλλά το περιστατικό έγινε αντιληπτό από τους υπαλλήλους του προξενείου.

Οι υπάλληλοι, οι οποίοι άκουσαν τον κρότο, είδαν από το οπτικό υλικό που είχαν καταγράψει οι κάμερες ασφαλείας τι είχε συμβεί και ενημέρωσαν τις ελληνικές Αρχές με καθυστέρηση.

Δείτε στη gallery του Newsbomb.gr τις πρώτες εικόνες από το σημείο

Η καμένη μηχανή στα Εξάρχεια

Λίγη ώρα αργότερα, στις 04:00 τα ξημερώματα, η αστυνομία εντόπισε μια καμένη μηχανή στα Εξάρχεια. Οι Αρχές εκτιμούν ότι πρόκειται για το όχημα που χρησιμοποιήθηκε από τους δράστες της επίθεσης στο ρωσικό προξενείο.

Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που έχουν αποκλείσει τη γύρω περιοχή και συλλέγουν στοιχεία ενώ τις έρευνες για την υπόθεση έχει αναλάβει η Αντιτρομοκρατική.

Τι λέει μάρτυρας

Κάτοικος της περιοχής δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι άκουσε την έκρηξη τα ξημερώματα.

«Πετάχτηκα πάνω, ήταν ισχυρή έκρηξη και εγώ μένω κοντά», είπε ο άνδρας, και συνέχισε: «Δεν βγήκα έξω, σηκώθηκα και πήγα στη μπαλκονόπορτα για να δω τι έγινε αλλά δεν μπόρεσα να δω γιατί είναι λίγο πιο κάτω».

Δείτε το βίντεο:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Αλλαγή ώρας 2019: Πότε θα γυρίσουμε τα ρολόγια μας μία ώρα μπροστά

Ο Τάσος Αρνιακός στο Newsbomb.gr: Τι καιρό θα κάνει το τριήμερο της 25ης Μαρτίου

Σχετικές ειδήσεις