ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Λύση για την δυσλειτουργία των ασυρμάτων στην Αττική αναζητά η ΕΛ.ΑΣ

Λύση για την δυσλειτουργία των ασυρμάτων στην Αττική αναζητά η ΕΛ.ΑΣ

Σε αναζήτηση οριστικής λύσης για το πρόβλημα των ασύρματων επικοινωνιών της αστυνομίας στην Αττική, βρίσκεται το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε , ως απάντηση σε δημοσιεύματα που αναφέρονται στις δυσλειτουργίες του συστήματος και τις αδυναμίες που συναντούν οι αστυνομικοί σε περιοχές του λεκανοπεδίου.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «οι αρμόδιες διευθύνσεις του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, εξετάζουν αναλυτικά το πλαίσιο των ζητημάτων που ανέκυψαν κατά τη λειτουργία του δικτύου των ασύρματων επικοινωνιών, αμέσως μετά την παραλαβή του έργου μέχρι σήμερα, ώστε να προσδιοριστούν επακριβώς οι συνθήκες και τα αίτια που προκαλούν τις καταγραφείσες δυσλειτουργίες.

»Σκοπός είναι να προκριθούν οι αναγκαίες τεχνικές λύσεις που θα βελτιστοποιήσουν την όλη διαδικασία, ώστε οι ασύρματες επικοινωνίες να προσδίδουν στις αστυνομικές Υπηρεσίες τη βέλτιστη επιχειρησιακή ετοιμότητα και ανταπόκριση που απαιτεί το σύγχρονο περιβάλλον ασφάλειας».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι μέχρι να ολοκληρωθούν οι παραπάνω διαδικασίες, αποφασίστηκε να λειτουργούν παράλληλα και συνδυαστικά το αναλογικό και το ψηφιακό σύστημα.

Με τη ρύθμιση αυτή καλύπτονται όλες οι περιοχές της Αττικής και διασφαλίζεται ικανοποιητικό επίπεδο επιχειρησιακής λειτουργικότητας των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, με αίσθημα ευθύνης, επιδιώκει το θέμα των ασύρματων επικοινωνιών να διευθετηθεί κατά τρόπο που θα αναβαθμίσει ουσιαστικά την επάρκεια και την αποτελεσματικότητα των αστυνομικών υπηρεσιών, έχοντας ως κυρίαρχο γνώμονα την ασφάλεια των αστυνομικών που επιχειρούν καθημερινά για την προστασία του κοινωνικού συνόλου».

Σημειώνεται οτι το νέο σύστημα επικοινωνιών που λειτουργεί ουσιαστικά από το 2017, παρουσιάζει ένα σημαντικό πρόβλημα, καθώς οι ασύρματοι που διαθέτει η Αστυνομία δεν πιάνουν σε όλα τα σημεία της Αττικής και για να λυθεί αυτό, ή πρέπει να αλλάξουν όλοι οι ασύρματοι, ή να τοποθετηθούν κεραίες σε συγκεκριμένα σημεία.

Και τα δύο, ωστόσο είναι κοστοβόρα, γι' αυτό έχει συσταθεί από την ΕΛ.ΑΣ ειδική επιτροπή που μελετά το θέμα, προκειμένου να δώσει την πιο συμφέρουσα πρόταση και να λυθεί οριστικά το πρόβλημα.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Σχετικές ειδήσεις