ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

«Σκούπα» Χρυσοχοΐδη στην Αστυνομία - Δείχνει την έξοδο στον αρχηγό και τον υπαρχηγό του Σώματος

«Σκούπα» Χρυσοχοΐδη στην Αστυνομία - Δείχνει την έξοδο στον αρχηγό και τον υπαρχηγό του Σώματος

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης όχι μόνο «σήκωσε τα μανίκια» λίγα λεπτά μετά την ανάληψη των καθηκόντων του στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αλλά έστειλε και ένα σαφές μήνυμα στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.

Ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα της Τρίτης (9/7) η πρώτη μεγάλη σύσκεψη στην οποία ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη έδωσε σαφείς και κάθετες οδηγίες για σκληρή δουλειά και απόλυτο συντονισμό των αστυνομικών χωρίς όμως να είναι την αίθουσα ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας και οι Αντιστράτηγοι.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης είχε ζητήσει να βρίσκονται σε αυτή τη σύσκεψη όλοι οι προϊστάμενοι των νευραλγικών υπηρεσιών της Αστυνομίας στους οποίους ξεκαθάρισε για ακόμη μια φορά ότι η ασφάλεια του πολίτη είναι πρώτο και βασικό του μέλημα και ότι οι υπηρεσίες πρώτης γραμμής της ΕΛ.ΑΣ. θα πρέπει να στελεχωθούν με ικανό προσωπικό που θα φέρει άμεσο αποτέλεσμα

Παρ΄ όλα αυτά αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι την ώρα εκείνη στην αίθουσα δεν βρισκόταν ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. ο οποίος παρέμεινε στο γραφείου του ακριβώς έναν όροφο από κάτω.

Έντονη αντίδραση από Γεροβασίλη

Όπως αποκαλύφθηκε, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είχε νωρίτερα ζητήσει την παραίτηση του, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντιδραση της Όλγας Γεροβασίλη.

Η πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, σε γραπτή της δήλωση αναφέρει:

«Σε λίγες ώρες μετά από “αντικειμενική” αξιολόγηση (!) ζητήθηκε η παραίτηση του Αρχηγού της ΕΛΑΣ. Θυμίζω στον κ. Μητσοτάκη τις υποσχέσεις του για επιλογές με βάση την αξιολόγηση και χωρίς κομματικά κριτήρια στις θέσεις ευθύνης. Έτσι αντιλαμβάνονται, σαν λάφυρο, την ΕΛΑΣ και τους ανώτατους αξιωματικούς. Είμαι σίγουρη ότι οι έκτακτες κρίσεις που θα γίνουν στο σώμα δεν θα έχουν κομματικά χαρακτηριστικά, θα γίνουν αξιοκρατικά με βάση αξιολογήσεις, χωρίς κομματικά κριτήρια και χωρίς ούτε μια στιγμή να του έχει περάσει από το μυαλό το κομματικό κράτος. Σε αναμονή των επόμενων ρεβανσιστικών επιθέσεων της νέας Δεξιάς».

Διαβάστε επίσης:

Νέα κυβέρνηση: Οι προτεραιότητες των υπουργών - Πότε πάνε στην Βουλή τα πρώτα νομοσχέδια

Εντολή Μητσοτάκη σε υπουργούς: Καμιά πρόσληψη συγγενή – Μειώνονται γραμματείες και μετακλητοί

Σχετικές ειδήσεις