Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Θεσσαλονίκη: Έτσι προσπάθησε να αρπάξει τη 10χρονη ο 63χρονος

Newsbomb

Ελεύθερος υπό όρους, μετά την απολογία του στην ανακρίτρια, αφέθηκε ο 63χρονος, που κατηγορείται ότι αποπειράθηκε να αρπάξει 10χρονο κοριτσάκι, την περασμένη Παρασκευή, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Οι περιοριστικοί όροι που του επιβλήθηκαν με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας, αφορούν την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και την αυτοπρόσωπη εμφάνιση, δύο φορές τον μήνα, στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής όπου διαμένει.

Ο ίδιος αρνήθηκε την κατηγορία που του αποδίδεται, εμμένοντας στην προανακριτική του θέση ότι δεν έκανε καμία κίνηση να πάρει μαζί του την ανήλικη. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, φέρεται να είπε πως γνώριζε τόσο τη 10χρονη όσο και την μητέρα της και για «λόγους φιλανθρωπίας» -όπως ισχυρίστηκε- τους είχε κάνει πρόσφατα διάφορα δώρα, μεταξύ αυτών κι ένα κινητό τηλέφωνο.

Σύμφωνα με όσα απολογήθηκε, το πρωί της περασμένης Παρασκευής κι ενώ καθόταν σε καφέ της παραλιακής λεωφόρου Νίκης, τον πλησίασε η ανήλικη, ζητώντας να της αγοράσει μία ακόμη συσκευή κινητού τηλεφώνου. Όταν εκείνος αρνήθηκε, ανέλαβε -σύμφωνα με όσα είπε- να τη συνοδεύσει και να την οδηγήσει στην μητέρα της, που βρισκόταν στην ίδια περιοχή.

Αρνήθηκε, δε, όσα κατήγγειλε η ανήλικη στους αστυνομικούς -και περιλαμβάνονται στη δικογραφία- ότι επιχείρησε να την επιβιβάσει, παρά τη θέλησή της, σε διερχόμενο ταξί στην οδό Τσιμισκή. Σύμφωνα με τον συνήγορό του, η εκδοχή του ταξί δεν επιβεβαιώνεται από κανένα στοιχείο της προανακριτικής έρευνας, καθώς -όπως ανέφερε- ούτε από κάμερες ασφαλείας προκύπτει κάτι τέτοιο ούτε υπάρχει μαρτυρία οδηγού ταξί που να βεβαιώνει την καταγγελία της 10χρονης.

Η κύρια ανάκριση για την υπόθεση συνεχίζεται, ενώ για την παραπομπή του ή μη σε δίκη θα αποφανθεί το επόμενο διάστημα το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο.

Έτσι προσπάθησε να αρπάξει τη 10χρονη ο 63χρονος

Την ίδια στιγμή, σοκάρουν τα όσα δηλώνουν οι δημοτικοί αστυνομικοί που απέτρεψαν την τελευταία στιγμή, την προσπάθεια αρπαγής του 10χρονου κοριτσιού.

«Κάναμε έλεγχο σε ένα μαγαζί στην Αριστοτέλους, όταν ήρθε υπάλληλος διπλανού καταστήματος να μας ενημερώσει ότι άκουσε έναν ύποπτο διάλογο μεταξύ του 63χρονου και του κοριτσιού» είπαν οι δημοτικοί αστυνομικοί Ευαγγελία Στρατή και Πορφύρης Ευσταθιάδης μιλώντας στον «ΣΚΑΙ».

«Έλα να σου δείξω το σπίτι μου, έχω μεγάλο σπίτι και θα σου δώσω λεφτά μετά να γυρίσεις με ταξί» ήταν τα όσα φέρεται να είπε ο 63χρονος στη 10χρονη σύμφωνα με τη μαρτυρία των δημοτικών αστυνομικών.

Αφού ενημέρωσαν την υπηρεσία τους, λίγη ώρα αργότερα άντρες της Αστυνομίας και της Δημοτικής Αστυνομίας ακινητοποίησαν τον 63χρονο και του πέρασαν χειροπέδες.

Τι δήλωσε ο άνθρωπος που έσωσε την 10χρονη

Ο άνθρωπος που ειδοποίησε τις αρχές και είχε ως αποτέλεσμα να γλιτώσει την τελευταία στιγμή το ανηλικο κοριτσι, περιέγραψε στο MEGA την παγίδα που όπως λέει, είχε στήσει ο 63χρονος.

«Ήρθε το κοριτσάκι, μαζί με άλλα δύο κοριτσάκια, πιθανόν αδερφές να του πουλήσει χαρτομάντηλα. Της είπε ότι δεν είχε λεφτά και να έρθει αύριο, και θα σου πάρω και σοκολάτες. Πήγε την επόμενη ημέρα και έγινε ό,τι έγινε. Το κοριτσάκι τον ακολούθησε οικειοθελώς γιατί για δύο μήνες του έδινε λεφτά και του αγόραζε σοκολάτες, ήταν εύκολα να το διαχειριστεί, αλλά δεν είχε καλό σκοπό σίγουρα...».

Η «παγίδα» του 63χρονου

Ο 63χρονος επί ένα μήνα πήγαινε στο συγκεκριμένο καφέ για να συναντά την μικρή. Το μεσημέρι της Πέμπτης της έδωσε ραντεβού με την διευκρίνηση να είναι μόνη. Είναι η μέρα που την ρωτησε αν έχει μαζί της διαβατήριο, και στη συνέχεια της ειπε ότι θα φύγουν μαζί στο σπίτι του.

«Το κοριτσάκι δεν απάντησε για το διαβατήριο. Της είπε ότι έχει ένα μεγάλο σπίτι να πάει να το δούνε. Το κοριτσάκι επειδή είχε αυτή την οικειότητα ήθελε να πάει. Έξω από το μαγαζί γυρνάει και της λέει, ότι θα πάμε με ταξί μάλλον, γιατί είναι μακριά. Το κοριτσάκι κόμπλαρε, της λέγαμε "όχι", πίσω από την πλάτη του, για να μην μας βλέπει».

Παρά τις προειδοποιήσεις των υπαλληλων στην καφετέρια να μην τον ακολουθήσει η 10χρονη δεν καταλαβε ότι κινδύνευε. Τότε ειδοποιησαν τη δημοτική αστυνομία και έτσι πρόλαβαν τον 63χρονο πριν την επιβιβασει σε ταξί.

«Το κοριτσάκι πήγε τελικά γιατί του είπε ότι θα της πληρώσει το ταξί. Και ο υπεύθυνός μου, πήγε στην δημοτική αστυνομία που ήταν λίγο πιο πάνω τον ακολούθησαν και σταμάτησαν το κορίτσι λίγο πριν μπει στο ταξί».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θάνατος 16χρονης - Τρίκαλα: Ανατροπή - «Στημένη» η αυτοκτονία της Μαρίας;