Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Πειραιάς: Δείτε πώς βρήκαν τα 351 κιλά κοκαΐνης στο λιμάνι - Ήταν κρυμμένα σε κοντέινερ με καφέ

Μάριος Καλογερόπουλος Μάριος Καλογερόπουλος

Ποσότητα-«μαμούθ» 351 κιλών κοκαΐνης κατέσχεσαν οι αρχές στο λιμάνι του Πειραιά σε μια κοινή επιχείρηση αστυνομίας, λιμενικού, ΣΔΟΕ και της αμερικανικής DEA

«Λαυράκι» και μάλιστα μεγάλων… διαστάσεων έβγαλαν οι αστυνομικοί, οι λιμενικοί και οι άνδρες του ΣΔΟΕ που για επτά ημέρες σάρωναν τα κοντέινερ στο λιμάνι του Πειραιά αναζητώντας μεγάλο φορτίο κοκαΐνης.

Το μεσημέρι της Πέμπτης οι έλεγχοι απέδωσαν καθώς σε ένα κοντέινερ από τη Γουατεμάλα εντοπίστηκαν τελικά 351 κιλά κοκαΐνης.

Συνολικά ελέγχθηκαν πάνω από 150 εμπορευματοκιβώτια μέχρι τελικά να εντοπιστεί το επικίνδυνο φορτίο σε κοντέινερ μέσα στο οποίο υποτίθεται ότι βρισκόταν φορτίο με καφέ.

Οι άνδρες και οι γυναίκες που συμμετείχαν στην επιχείρηση βρήκαν τελικά 298 συσκευασίες με κοκαΐνη, συνολικού μικτού βάρους 351,725 κιλών.

Η πληροφορία που είχαν οι Αρχές ήταν ότι από την Λατινική Αμερική είχε φύγει μια μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών, η οποία ήταν κρυμμένη σε τσουβάλια καφέ.

Στην επιχείρηση υπήρξε συνεργασία της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, του Τμήματος Δίωξης Λαθρεμπορίου του Γ΄ Τελωνείου Πειραιά, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του Σ.Δ.Ο.Ε. και της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Λ.Σ.-ΕΛ.ΚΑΤ. με τη συνδρομή του Γραφείου DEA της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα.

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών διενεργείται προανάκριση, ενώ κλήθηκε η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εξερεύνηση και έχει ήδη αναπτυχθεί συνεργασία, με τις ομόλογες Αρχές του εξωτερικού, για την ταυτοποίηση και σύλληψη των δραστών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τι σκέφτονται στην κυβέρνηση μετά το Lockdown της Μυκόνου;