Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Χτύπημα με παγιδευμένο αυτοκίνητο ετοίμαζε ο Ξηρός (pics+vid)

Newsbomb

Συναγερμός έχει σημάνει στην Ελληνική Αστυνομία μετά τη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού.

Από το απόγευμα του Σαββάτου (03/01/2015) μέχρι και αυτή την ώρα πραγματοποιούνται εκτεταμένες έρευνες στο σπίτι στην Ανάβυσσο, όπου κρυβόταν ο καταζητούμενος τρομοκράτης.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν στο σπίτι – γιάφκα επτά καλάσνικοφ και βαρέλι με εκρηκτικά, εύρημα που - σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική- δείχνει ότι ετοίμαζε χτύπημα με παγιδευμένο αυτοκίνητο.

Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, κ. Δημήτρης Τσακνάκης επισήμανε στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης πώς «δεν πιστεύω ότι ο Ξηρός δραπέτευσε για να μην προβεί σε ενέργειες».

Τα επτά υποπολυβόλα μεταφέρθηκαν στα εργαστήρια της Αστυνομίας, προκειμένου – μέσω της βαλλιστικής εξέτασης - να διαπιστωθεί αν έχουν χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατικά χτυπήματα.

03012015ksiros11

Στο σπίτι, που προφανώς χρησιμοποιούσε και ως γιάφκα ο Ξηρός, εντοπίστηκε κι ένα τμήμα αντιαρματικού όπλου RPG. Στην αυλή του σπιτιού, βρέθηκαν επίσης σακιά με τσιμέντο και άμμο, υλικά που χρησιμοποιούνται προκειμένου να καθοδηγηθεί το ωστικό κύμα στο στόχο.

Το... κόλπο με το «τροχαίο»

Ενέδρα έστησαν οι αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ στον Χριστόδουλο Ξηρό. Την ώρα που ο Ξηρός περπατούσε προς το σπίτι του, τον προσπέρασε ένα μηχανάκι, το οποίο οδηγούσε ένας αστυνομικός της Αντιτρομοκρατικής, ο οποίος έπεσε μπροστά του. Ο Ξηρός προσφέρθηκε να τον βοηθήσει, ο αστυνομικός τον αναγνώρισε, δίνοντας σήμα στους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ, για να έρθουν να τον συλλάβουν. Οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν έξω από το σπίτι.

Ο Ξηρός, κατά τη διάρκεια της σύλληψής του, αιφνιδιάστηκε και δεν προέβαλλε καμία αντίσταση. Αντίθετα φέρεται να είπε: «Τελείωσε, είμαι ο Χριστόδουλος Ξηρός». Πάνω του έφερε ένα όπλο που στη θαλάμη του είχε ήδη μια σφαίρα και άλλες 13 στη γεμιστήρα, το οποίο δεν προσπάθησε να χρησιμοποιήσει.

03012015ksiros8

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τελευταίο διάστημα η Αστυνομία παρακολουθούσε άτομο το οποίο υπέθαλπτε τον Χριστόδουλο Ξηρό και έτσι οδηγήθηκε στη σύλληψη του καταζητούμενου.

O συλληφθείς είχε νοικιάσει πριν από δύο μήνες το σπίτι με ψεύτικα στοιχεία.

Κυκλοφορούσε μεταμφιεσμένος

Ο συλληφθείς τρομοκράτης είχε αλλάξει ολοκληρωτικά την εμφάνισή του, καθώς είχε μακριά ξανθιά μαλλιά, μούσι, ενώ κατά τη σύλληψή του φορούσε γυαλιά. Οι κάτοικοι που τον έβλεπαν λένε πως έμοιαζε με άστεγος και ήταν μοναχικός.

Ο καταζητούμενος τρομοκράτης είχε βγει με άδεια από τις φυλακές Κορυδαλλού και αναζητούταν εδώ και ένα χρόνο, από τον Ιανουάριο του 2014.

Σήμερα, Κυριακή (04/01/2015) το μεσημέρι θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο Τwitter @newsbombgr

Κάντε like και ακολουθήστε μας στο facebook.com/newsbombgr