ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

ΣτΕ: «Παγωμένο» στα επίπεδα του 2013 παραμένει το εφάπαξ των γιατρών

ΣτΕ: «Παγωμένο» στα επίπεδα του 2013 παραμένει το εφάπαξ των γιατρών
In Τime

«Παγωμένο» στα επίπεδα του 2013 παραμένει το εφάπαξ των γιατρών, σύμφωνα με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Η μείωση του εφάπαξ έγινε κατά τις επιταγές του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2013-2016 (νόμος 4092/2012) σε όσους γιατρούς αποχωρούσαν από την υπηρεσία και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) προσέφυγε στο ΣτΕ ζητώντας την ακύρωση των σχετικών υπουργικών αποφάσεων.

Ο ΠΙΣ υποστήριζε ότι η μείωση που έγινε είναι αντίθετη σε μια σειρά διατάξεων του Συντάγματος, όπως επίσης προσκρούει στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).

Ωστόσο, το Ά Τμήμα του ΣτΕ με την υπ΄ αριθμ. 1223/2019 απόφασή του (πρόεδρος ο αντιπρόεδρος Αναστάσιος Γκότσης και εισηγήτρια η σύμβουλος Επικρατείας Όλγα Ζύγουρα) τρία χρόνια μετά την κατάθεση της αίτησης ακύρωσης, έκρινε ότι οι ισχυρισμοί οι οποίοι προβάλλονται από τον ΠΙΣ είναι αόριστοι και απορρίφθηκε η αίτηση ακύρωσης ως απαράδεκτη.

Κι αυτό, επισημαίνουν οι σύμβουλοι Επικρατείας, ανεξάρτητα από την υπ΄ αριθμ. 734/2016 απόφαση της Ολομέλειας του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου που έκρινε συνταγματικές και σύμφωνες με την ΕΣΔΑ τις περικοπές του εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων που έγιναν σύμφωνα με τη μνημονιακή νομοθεσία.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Έκτακτο δελτίο - ΕΜΥ: Αυτές είναι οι περιοχές που θα «ψηθούν» - Πού θα δείξει 42 βαθμούς