ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Λαμία: Αθώοι οι 11 κατηγορούμενοι για εργατικό δυστύχημα στη ΛΑΡΚΟ το 2014

Λαμία: Αθώοι οι 11 κατηγορούμενοι για εργατικό δυστύχημα στη ΛΑΡΚΟ το 2014
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το δυστύχημα που είχε συμβεί τον Μάιο του 2014, είχε σαν συνέπεια να χάσει τη ζωή του 46χρονος εργάτης και πατέρας 4 παιδιών

Αθώοι κρίθηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας οι έντεκα (11) κατηγορούμενοι της εταιρίας ΛΑΡΚΟ για το εργατικό δυστύχημα στις 17 Μαΐου 2014, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του 46χρονος από τη Μαλεσίνα, εργάτης και πατέρας τεσσάρων παιδιών.

Ο άτυχος εργάτης είχε προσπαθήσει να προσεγγίσει τη χοάνη του σιλό Νο7, του εργοστασίου στη Λάρυμνα, προκειμένου να βοηθήσει συνάδελφό του.

Όταν πάτησε σε στρώμα μεταλλεύματος που είχε γεφυρώσει το στόμιο τροφοδοσίας, αυτό υποχώρησε με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί στο εσωτερικό του και να βρει φρικτό θάνατο.

Η κατηγορία που βάραινε τους εμπλεκόμενους ήταν, «ανθρωποκτονία από αμέλεια από υπόχρεους σε ιδιαίτερη επιμέλεια και προσοχή», όπως μεταδίδει το lamiareport.gr.

Το Δικαστήριο, μετά από δύο συνεδριάσεις, αποφάσισε την απαλλαγή από την παραπάνω κατηγορία και των 11 κατηγορουμένων, ανάμεσά τους ο τότε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας και άλλοι εφτά εργαζόμενοι της εταιρίας, αλλά και τρεις υπεύθυνοι της εταιρείας που είχε την υπεργολαβία. Συνολικά οι οκτώ από τους 11 είναι κάτοικοι της Λάρυμνας και της Μαλεσίνας Φθιώτιδας.

Όπως τονίστηκε από τις καταθέσεις των κατηγορουμένων και των μαρτύρων, το θύμα αυτοβούλως βρέθηκε στο σιλό και όχι από αμέλεια των κατηγορουμένων. Ομοίως, οι συνήγοροι υπεράσπισης κύριοι Σαμπάνης, Κουσουλάκος και Τσότσος υποστήριξαν ότι ο άτυχος άνδρας βρέθηκε στο σημείο με τη θέλησή του χωρίς να έχει πάρει εντολή από κανέναν.

Σημειώνουμε ότι κατά την τελευταία συνεδρίαση στο Δικαστήριο, παραβρέθηκαν με φυσική παρουσία οι οκτώ από τους έντεκα κατηγορούμενους, ενώ δεν παρέστη Πολιτική Αγωγή.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Αναδρομικά: Ποιοι και πότε θα πάρουν έως και 30.000 ευρώ (ΠΙΝΑΚΕΣ)

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Αυτές τις περιοχές θα «σαρώσει» η κακοκαιρία σε λίγη ώρα