ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ηλιόπουλος: Δεν υπήρχε καμία εντολή για δολοφονία του Φύσσα - Είμαι εθνικιστής, όχι ναζιστής

Ηλιόπουλος: Δεν υπήρχε καμία εντολή για δολοφονία του Φύσσα - Είμαι εθνικιστής, όχι ναζιστής

«Μακριά από εμένα Χίτλερ, ναζί, δολοφονίες. Δεν υπάρχει περίπτωση να ανήκα σε ένα χώρο που πιστεύει σε αυτά τα πράγματα…», είπε σήμερα απολογούμενος, ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, ο οποίος ανεξαρτητοποιήθηκε προσφάτως.

Ο κατηγορούμενος για διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση υποστήριξε ότι ουδέποτε άκουσε κάτι περί εθνικοσοσιαλισμού στο κόμμα, ενώ ουδέποτε τέθηκε ζήτημα «τυφλής υπακοής».

«Ο Ηλίας (Κασιδιάρης) δεν μου είχε αναφέρει ποτέ τίποτα σχετικό με εθνικοσοσιαλισμό και ήμασταν πολλές ώρες μαζί. Δεν μου έχει πει καν ούτε ότι ο Χίτλερ έκανε καλά μακαρόνια. Ποτέ», είπε ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος.

Κληθείς μάλιστα να εξηγήσει το τατουάζ που έχει στο χέρι του, όπου αναγράφεται σε γοτθική γραμματοσειρά στα γερμανικά «Ζήτω η νίκη» («Sieg heil») ο κατηγορούμενος απάντησε: «Άμα το βλέπατε δεν θα καταλαβαίνατε καν τί έγραφε. Σε κάθε περίπτωση, δηλώνω εθνικιστής και ξεκάθαρα δεν έχω σχέση με το ναζισμό, είναι απέναντι στην ιδεολογία μου. Ο Χίτλερ σκότωσε Έλληνες και αν ζούσα το ‘40, θα ήμουν στο βουνό και θα τον πολεμούσα», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα ήταν κατηγορηματικός πως δεν υπήρχε καμία εντολή για τη δολοφονία του μουσικού.

«Είχαμε 15% και ανοδική τάση. Δεν μπορούσε να δώσει κανείς εντολή για τίποτα» είπε και συνέχισε: «Υπάρχει ένας φυσικός αυτουργός. Ερχόμαστε εδώ λόγω της συλλογικής ευθύνης. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς συσχετίζεται ένα ολόκληρο κόμμα με μία στυγερή δολοφονία».

Όσον αφορά στον Νίκo Μιχαλολιάκο, απαντώντας τις ερωτήσεις της προέδρου Μαρίας Λεπενιώτη, υποστήριξε πως σε ομιλίες του ο γενικός γραμματέας «είχε παρεκτραπεί φραστικά, αλλά έτσι ήταν ο λόγος του».

Ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος, ο οποίος δήλωσε πως αποχώρησε από τη Χρυσή Αυγή γιατί διαφώνησε ως προς τη διαχείριση των τελευταίων εκλογικών αναμετρήσεων, δήλωσε: «Έχω πέσει θύμα μίας μεγάλης πολιτικής πλεκτάνης, στην οποία εμπλέκεται η δικαστική εξουσία. Δεν βρίσκω άλλο λόγο που είμαι εδώ. Αν δεν είχα βγει βουλευτής, δεν θα ήμουν εδώ. Είναι η πρώτη παγκοσμίως δημοκρατικά εκλεγμένη εγκληματική οργάνωση», συμπλήρωσε, καταλήγοντας ότι ήρθε η ώρα να καταγραφεί η θέση του για τον ιστορικό του μέλλοντος.

Πηγή: Cnn.gr