ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Επαναστατική Αυτοάμυνα: Ποινική δίωξη για 3 κακουργήματα και 5 πλημμελήματα στους συλληφθέντες

Επαναστατική Αυτοάμυνα: Ποινική δίωξη για 3 κακουργήματα και 5 πλημμελήματα στους συλληφθέντες
INTIME NEWS

Ποινική δίωξη για τρία κακουργήματα και πέντε πλημμελήματα ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών της Αθήνας σε βάρος των δύο συλληφθέντων για την τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα».

Συγκεκριμένα σε βάρος των δύο συλληφθέντων και δύο ακόμα ατόμων που αναζητούνται ασκήθηκε ποινική δίωξη για:

- τρομοκρατικές πράξεις από κοινού και κατ´ εξακολούθηση

-τρομοκρατική οργάνωση με την επιβαρυντική περίσταση της κατοχής εκρηκτικών υλών

-διακεκριμένη περίπτωση όπλων

-κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών

-παράνομη οπλοφορία

-παράνομη οπλοχρησία

-παράνομη οπλοκατοχή

- προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών.

Παράλληλα εκτελέστηκε το ένταλμα σύλληψης σε βάρος των δύο συλληφθέντων που είχε εκδοθεί σε βάρος τους για τη ληστεία σε κατάστημα ψυχαγωγικών - τεχνικών παιγνίων στον Χολαργό στις 21 Οκτωβρίου 2019.

Στον εισαγγελέα με απίστευτες ύβρεις οι συλληφθέντες

Φορώντας αλεξίσφαιρα και με τα χέρια δεμένα πισθάγκωνα, οι δυο από τους τρεις συλληφθέντες που φέρονται να είναι μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατική Αυτοάμυνα», μεταφέρθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου (9/11) στον εισαγγελέα.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο του τηλεοπτικού σταθμού Alpha ο ένας εκ των δύο συλληφθέντων μόλις είδε τα τηλεοπτικά συνεργεία άρχισε να βρίζει ενώ μπαίνοντας στα δικαστήρια, κλώτσησε την πόρτα.

Ο 41χρονος που στο παρελθόν είχε φυλακιστεί για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα και αποφυλακίστηκε τον Φεβρουάριο του ’18 με βάση το νόμο Παρασκευόπουλου καθώς, ένας 45χρονος, στο σπίτι του οποίου βρέθηκε η γιάφκα της «Επαναστατικής Αυτοάμυνας», καθώς και μια 39χρονη η οποία φέρεται να είναι η σύντροφος του 46χρονου που καταζητείται, είναι οι τρεις συλληφθέντες μετά την επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής.

Δείτε το βίντεο:

Τι έδειξε η βαλλιστική εξέταση

Νωρίτερα, η βαλλιστική εξέταση επιβεβαίωσε πως ένα από τα όπλα που εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν κατά τη διάρκεια της μεγάλης επιχείρησης της Αντιτρομοκρατικής είχε χρησιμοποιηθεί από την οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα».

Όπως έγινε γνωστό, το καλάσνικοφ είχε χρησιμοποιηθεί σε όλες τις ενέργειες της οργάνωσης.

Πιο συγκεκριμένα, το καλάσνικοφ είχε χρησιμοποιηθεί σε:

  1. Ρίψη πυροβολισμών, την 25-05-2014 (ημέρα διεξαγωγής των Ευρωεκλογών), εναντίον τωνκεντρικών γραφείων του ΠΑ.ΣΟ.Κ.στην Αθήνα.
    2. Ρίψη πυροβολισμών, την 31-07-2016, εναντίον της Πρεσβείας του Μεξικό στην Αθήνα.
    3. Ρίψη πυροβολισμών, την 10-01-2017, εναντίον Διμοιρίας της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης (ΜΑΤ), που είχε διατεθεί στη φύλαξη των Κεντρικών Γραφείων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην Αθήνα, κατά την οποία επήλθε τραυματισμός αστυνομικού.
    4. Ρίψη πυροβολισμών, την 06-11-2017, εναντίον Διμοιρίας της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης (ΜΑΤ), που είχε διατεθεί στη φύλαξη των Κεντρικών Γραφείων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην Αθήνα.

Σημειώνεται ότι η ίδια οργάνωση είχε αναλάβει την ευθύνη και για τη ρίψη χειροβομβίδας, την 10-11-2016, εναντίον της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Αθήνα, επίθεση κατά την οποία επίσης είχε επέλθει τραυματισμός αστυνομικού.

Το χρονικό

Σύμφωνα με πληροφορίες, προς ώρας έχουν γίνει τρεις συλλήψεις - δύο ανδρών 41 και 45 ετών και μιας 39χρονης γυναίκας.

Οι δύο άνδρες κατηγορούνται για τρομοκρατικές πράξεις, κατοχή εκρηκτικών, παράβαση του νόμου περί όπλων και πλαστογραφία, ενώ η γυναίκα κατηγορείται για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Μέχρι στιγμής, έχουν διενεργηθεί 13 κατ' οίκον έρευνες, έχουν προσαχθεί 15 άτομα, ενώ έχει κατασχεθεί σημαντικός όπλων και εκρηκτικών.

Την ίδια ώρα οι Αρχές, αναζητούν γνωστό αντιεξουσιαστή ο οποίος ήταν ο βασικός διαχειριστής της κατάληψης στα Εξάρχεια Gare, στην οποία είχε κάνει δύο φορές επιχείρηση ανακατάληψης η ΕΛ.ΑΣ.

Πώς οδηγήθηκε στα «ίχνη» τους η ΕΛ.ΑΣ.

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, μετά από συστηματική έρευνα, εξακρίβωσε την εμπλοκή των ατόμων στη ληστεία που έλαβε χώρα τις βραδινές ώρες της 21-10-2019, σε κατάστημα ψυχαγωγικών - τεχνικών παιγνίων στον Χολαργό και εκδόθηκαν σε βάρος τους εντάλματα σύλληψης.

Σημειώνεται ότι ο 41χρονος είχε συλληφθεί το 2010 από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, κατηγορούμενος για ένταξη και συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας», υπόθεση για την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης και αποφυλακίστηκε, την 12-02-2018, σύμφωνα με τις διατάξεις του αρ. 43 του Ν. 4489/2017 υπό τον όρο ανάκλησης του υπολοίπου της ποινής [τρία (3) έτη, έξι (6) μήνες και είκοσι έξι (26) ημέρες], σε περίπτωση που υποπέσει μέσα σε πέντε έτη από την αποφυλάκισή του σε νέα αξιόποινη πράξη από δόλο και καταδικαστεί αμετάκλητα οποτεδήποτε σε ποινή στερητική της ελευθερίας μεγαλύτερη των δύο ετών, θα εκτίσει αθροιστικά το υπόλοιπο της ποινής του.

Τι εντοπίστηκε

  1. Πέντε (5) πολεμικά τυφέκια τύπου καλάσνικοφ
    2. Ένα (1) υποπολυβόλο
    3. Δύο (2) τεμάχια ζελατινοδυναμίτιδα
    4. Δύο (2) πυροβόλα πιστόλια
    5. Τέσσερις (4) χειροβομβίδες δακρυγόνου CS
    6. Έξι (6) κοινοί πυροκροτητές
    7. Εννέα (9) ηλεκτρικοί πυροκροτητές
    8. Δύο (2) αυτοσχέδιοι ηλεκτρικοί πυροκροτητές
    9. Ένα (1) τεμάχιο εκρηκτικής ύλης (πιθανόν TNT)
    10. Δύο (2) φυσίγγια εκρηκτικής ύλης, πιθανόν ζελατινοδυναμίτιδα
    11. Τρεις (3) πυροδοτικοί μηχανισμοί χειροβομβίδας
    12. Τρία (3) σώματα χειροβομβίδας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Μεγάλη προσοχή τις επόμενες ώρες! Η προειδοποίηση Αρναούτογλου και η καιρική εμμονή (video)

Σοκ στην Κέρκυρα: Ιερέας κατηγορείται ότι ασέλγησε σε ανήλικες (vid)

Σχετικές ειδήσεις