ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Παντελής Παντελίδης: «Βόμβα» - Δικαστική δικαίωση για την οικογένειά του

Παντελής Παντελίδης: «Βόμβα» - Δικαστική δικαίωση για την οικογένειά του

Μια ακόμη δικαστική μάχη στο όνομα του αδικοχαμένου τραγουδιστή έλαβε τέλος.

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών αποφάσισε τη δικαίωση της οικογένειας του αδικοχαμένου Παντελή Παντελίδη για την υπόθεση της υφαρπαγής του τραγουδιού του με τίτλο «Απομακρυνθήκαμε», από τον τραγουδιστή Σπύρο Μαγδάλη.

Η ιστορία της διαμάχης

Συγκεκριμένα ο Σπύρος Μαγδάλης με το ψευδώνυμο Σπύρος Μακρής, έκανε δημόσιες αναρτήσεις στο διαδίκτυο, όπου ερμήνευε και παρουσίαζε το κομμάτι σαν δικό του από τον Ιανουάριο του 2019.

Η οικογένεια του Παντελή Παντελίδη στράφηκε λοιπόν εναντίον του. Ο Σ. Μακρής με τη σειρά του απάντησε ισχυριζόμενος ότι το τραγούδι είναι δικό του και μάλιστα ζήτησε να μην το χρησιμοποιεί η οικογένεια Παντελίδη.

Μοιραία οι δυο πλευρές οδηγήθηκαν στα δικαστήρια.

Η δικαστική απόφαση

Με την 6139/ 2019 απόφαση Ασφαλιστικών μέτρων του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών δικαιώθηκε η οικογένεια Παντελή Παντελίδη για τον υφαρπαγή του τραγουδιού του Παντελή Παντελίδη ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΗΚΑΜΕ από τον τραγουδιστή με το όνομα Σπύρος Μαγδάλης και ψευδώνυμο Σπύρο Μακρής, ο οποίος με σκοπό να σφετεριστεί το τραγούδι, έκανε δημόσιες αναρτήσεις στο διαδίκτυο, όπου το ερμήνευε και το παρουσίαζε σαν δικό του τραγούδι από τον Ιανουάριο 2019.

Η οικογένεια Παντελή Παντελίδη, με την πληρεξούσια δικηγόρο τους ΕΛΛΗ Γ. ΡΟΥΣΣΟΥ, στράφηκαν κατά του τραγουδιστή Σπύρου Μακρή, με την από 31-1-2019 αίτησή τους ασφαλιστικών μέτρων, για την προστασία της πατρότητας του μουσικού έργου του Παντελή Παντελίδη, ώστε να απαγορευθεί η κάθε χρήση/εκμετάλλευση αυτού του τραγουδιού από το Σπύρο Μακρή. Ο Σπύρος Μακρής, μετά την επίδοση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων σε αυτόν από την οικογένεια Παντελίδη, κατέθεσε την από 14-2-2019 αίτηση ασφαλιστικών όπου ισχυριζόταν ότι το τραγούδι δήθεν είναι δικό του ζητούσε να μην το χρησιμοποιεί η οικογένεια Παντελή Παντελίδη (!).

Οι δύο αιτήσεις συνεκδικάστηκαν την 17η Απριλίου 2019 και το δικαστήριο με την 6139/ 2019 δικαστική απόφαση, απαγόρευσε στο Σπύρο Μακρή να χρησιμοποιεί/εκμεταλλεύεται καθ οιονδήποτε τρόπο το τραγούδι του Παντελή Παντελίδη ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΗΚΑΜΕ και απέρριψε τη δική του αίτηση ασφαλιστικών μέτρων.

Παράλληλα ο ίδιος τραγουδιστής Σπύρος Μακρής, μετά την αίτηση που κατέθεσε η οικογένεια εναντίον του, ανήρτησε στο FACEBOOK στην σελίδα του υβριστικό και συκοφαντικό δημοσίευμα κατά της οικογένειας Παντελή Παντελίδη, για το οποίο η οικογένεια έχει προσφύγει στην ποινική δικαιοσύνη για την απόδοση των ποινικών ευθυνών του.

Διαβάστε επίσης:

Στην Χάγη η Κύπρος για τις τουρκικές προκλήσεις - «Δεν αναγνωρίζουμε την Κύπρο», λένε οι Τούρκοι

Προσοχή! Η ΕΛ.ΑΣ. προειδοποιεί: Μην ανοίξετε αυτό το email

Σχετικές ειδήσεις