ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Προανακριτική: Δεν καταθέτει η Τουλουπάκη - Με τι διαφωνεί

Προανακριτική: Δεν καταθέτει η Τουλουπάκη - Με τι διαφωνεί

Δεν θα εξεταστεί σήμερα η Εισαγγελέας Εγκλημάτων Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη από την ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη γραμματεία της επιτροπής διαβιβάστηκε επιστολή της κ. Τουλουπάκη στην οποία διατυπώνει αντιρρήσεις για τον τρόπο κλήτευσής της.

Προανακριτική: «Φωτιές» άναψε η κατάθεση Μιωνή κατά Παπαγγελόπουλου

Σφοδρή πολιτική σύγκρουση προκαλεί η κατάθεση του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή στην Προανακριτική Επιτροπή.

Όπως φέρεται να καταγγέλλει ο μάρτυρας, σε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, του ζήτησε χρήματα.

Σύμφωνα με τον επιχειρηματία, η συνάντηση έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου στις 10 Μαρτίου του 2016, παρουσία του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, στο γραφείο του τελευταίου. Σύμφωνα με όσα φέρεται να κατέθεσε ο κ. Μιωνή, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ζήτησε χρήματα για λογαριασμό του εκδότη της εφημερίδας «Δημοκρατία», Γιάννη Φιλιππάκη.

Τι αναφέρει ο Φιλιππάκης

Ο εκδότης εξέδωσε ανακοίνωση που χαρακτηρίζει τον κ. Μιωνή αναξιόπιστο. Στη δήλωσή του αναφέρει:

«Ο κ. Σ. Μιωνής προέβη σε μία αναξιόπιστη κατάθεση, όπως κάνει εδώ και 7 χρόνια, αντιδρώντας στις αποκαλύψεις της “Δημοκρατίας” για τη λίστα Λαγκάρντ. Στη λίστα ήλεγχε ή διαχειριζόταν, άμεσα ή έμμεσα, το 55% των καταθέσεων, δηλαδή άνω του ενός δισ. δολαρίων. Σήμερα, επιχείρησε να παρουσιάσει μία (από τις πολλές) προσπάθειες εξωδικαστικού συμβιβασμού μεταξύ ιδιωτών ως δήθεν απόπειρα εκβιασμού και δωροληψίας.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr