ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Στο Αυτόφωρο ο 52χρονος για το fake τηλεφώνημα στην Αστυνομία που οδήγησε στα επεισόδια της Κυψέλης

Στο Αυτόφωρο ο 52χρονος για το fake τηλεφώνημα στην Αστυνομία που οδήγησε στα επεισόδια της Κυψέλης
INTIME NEWS

Για το πλημμέλημα της ψευδούς καταγγελίας στις Αρχές, παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Μονομελές ο 52χρονος για το fake τηλεφώνημα που κατά την Αστυνομία, έγινε η αιτία για να σημειωθούν τα επεισόδια στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη, το βράδυ της Παρασκευής (08/01).

Ο 52χρονος ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος και θα δικαστεί όταν λήξουν τα μέτρα λόγω κορονοϊού και για τα ποινικά δικαστήρια, το βράδυ της Παρασκευής τηλεφώνησε στην Άμεσο Δράση και ισχυρίστηκε ότι ληστές του επιτέθηκαν και τον μαχαίρωσαν στο πόδι. «Ελάτε να με σώσετε», είπε.

Οι πρώτοι αστυνομικοί που πλησίασαν στο σημείο, τηλεφώνησαν ξανά στον καταγγέλλοντα. «Είμαι στην πλατεία, κινδυνεύω», επέμεινε εκείνος.

Τελικά όταν οι αστυνομικοί πήγαν στην πλατεία, οι συγκεντρωμένοι άρχισαν να τους πετούν πέτρες και ξύλα, με τελικό αποτέλεσμα τα σοβαρά επεισόδια και τη ρίψη χημικών.

Στα επόμενα τηλεφωνήματα της Αστυνομίας ο καταγγέλλων είχε απενεργοποιήσει το κινητό του τηλέφωνο.

Το τηλεφώνημα-παγίδα, κατά την αστυνομία, αποδεικνύει ότι υποκινητές των συγκεντρώσεων στις πλατείες είναι μέλη ομάδων αντιεξουσιαστών που θέλουν να δημιουργούν επεισόδια.

Κατά την παραπομπή του στο Αυτόφωρο ο κατηγορούμενος εξέφρασε παράπονα για την κατάσχεση του κινητού τηλεφώνου του καθώς όπως είπε «αποτελεί εργαλείο της δουλειάς του».

«Είναι πειστήριο της δικογραφίας», ήταν ωστόσο, η απάντηση της έδρας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Οι αεροπορικές που ξεκινούν πτήσεις από και προς Αθήνα - Τι γίνεται με τα ταξίδια εσωτερικού

Σχετικές ειδήσεις