ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ξέσπασε η μητέρα της Τοπαλούδη: «Ποιο ελαφρυντικό; Το κοπρόσκυλο βίασε και σκότωσε το παιδί μου»

Ξέσπασε η μητέρα της Τοπαλούδη: «Ποιο ελαφρυντικό; Το κοπρόσκυλο βίασε και σκότωσε το παιδί μου»
INTIME NEWS

Δεν μπόρεσε να αντέξει η μάνα της αδικοχαμένης φοιτήτριας  Ελένης Τοπαλούδη τη στιγμή που ο συνήγορος του 23χρονου Ροδίτη ζητούσε από το δικαστήριο την αναγνώριση του ελαφρυντικού της μετεφηβικής ηλικίας για τον εντολέα του.

Τότε η μητέρα της Ελένης ξέσπασε: «Δεν γυρνάει πίσω το παιδί, ποιο ελαφρυντικό, 17 χρονών ανεβάζουν κυβερνήσεις, το κοπρόσκυλο βίασε και σκότωσε το παιδί μου», φώναξε.

Στη συνέχεια η μητέρα αποχώρησε από τη δικαστική αίθουσα φωνάζοντας και κλαίγοντας, με το ακροατήριο να την χειροκροτεί.

Σημειώνεται ότι έξω από το δικαστήριο είναι συγκεντρωμένα αρκετά άτομα που φωνάζουν συνθήματα υπέρ της μνήμης της Ελένης Τοπαλούδη.

Νωρίτερα, ομόφωνα ενόχους έκρινε, 4,5 μήνες μετά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, τον 23χρονο Ροδίτη και τον 21χρονο αλβανικής καταγωγής, για τον βιασμό και την άγρια δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη τον Νοέμβριο του 2018.

Οι κατηγορούμενοι δεν αντέδρασαν στο άκουσμα της κρίσης των δικαστών.

Λίγο πριν ανέβουν στην έδρα οι δικαστές, επικράτησε απόλυτη ησυχία στο ακροατήριο με τους κατηγορούμενος να οδηγούνται στο εδώλιο. Η σιωπή «έσπασε» όταν στην αίθουσα μπήκε η εισαγγελέας η οποία καταχειροκροτήθηκε από το κοινό.

Η διαδικασία συνεχίζεται με το αν θα αναγνωριστούν ή όχι ελαφρυντικά ώστε να ανακοινωθεί η απόφαση του ΜΟΔ επί των ποινών. Στην περίπτωση που δεν τους αναγνωρίσουν ελαφρυντικά η ποινή θα είναι ισόβια κάθειρξη.

Έξω από το δικαστήριο είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς πολίτες - υποστηρικτές της οικογένειας Τοπαλούδη και μέλη οργανώσεων που καταδικάζουν τη βία κατά των γυναικών, αναμένοντας την καταδίκη των κατηγορούμενων από τους τέσσερις ενόρκους και τους τρεις τακτικούς δικαστές, ώστε να δικαιωθεί η μνήμη της άτυχης κοπέλας. Μάλιστα, μέλη των οργανώσεων έχουν κρεμάσει έξω από δικαστήριο πανό το οποίο γράφει: «Λύσσα και οργή για την πατριαρχία. Ελένη δεν ξεχνάμε τη γυναικοκτονία».

Συγκλόνισε ο πατέρας της - Αν υπήρχε θανατική ποινή θα την περίμενα

Λίγες ώρες πριν την ετυμηγορία, ο πατέρας και ο θείος της αδικοχαμένης φοιτήτριας μίλησαν στον ΑΝΤ1, τόσο για τα όσα συνέβησαν χθες μετά τις αντιδράσεις για την τοποθέτηση της εισαγγελέως της δίκης όσο και για την ετυμηγορία που περιμένουν σήμερα από το δικαστήριο.

«Είναι θεμιτό κάποιοι να υπερασπίζονται τους συναδέλφους του, αλλά όλα τα δάχτυλα δεν είναι ίδια», δήλωσε ο Γιάννης Τοπαλούδης, αναφερόμενος στις παρεμβάσεις Βερβεσού και Κλεφτογιάννη στην εκπνοή της δίκης για τη δολοφονίας της κόρης του, Ελένης.

Ο ίδιος χαρακτήρισε «εξωφρενικό» το να έρχονται και να «μας εμπαίζουν σαν οικογένεια», αναφερόμενος στην πλευρά των κατηγορουμένων και σχολιάζοντας την αγόρευση της εισαγγελέως της έδρας, που προκάλεσε αντιδράσεις, είπε πως «η εισαγγελέας μίλησε ανθρώπινα και νομικά».

«Σταματήστε να παίζετε πολιτικά παιχνίδια στη μνήμη της κόρης μας, λύστε αλλού τις διαφορές σας», τόνισε ο Γιάννης Τοπαλούδης.

«Θα περίμενα τη θανατική ποινή»

Ερωτηθείς για τις σημερινές του προσδοκίες, είπε πως αναμένει την ανώτατη ποινή που προβλέπει η Ελληνική Δικαιοσύνη.

«Περιμένω των ανώτατη ποινή που προβλέπει η ελληνική Δικαιοσύνη και ελληνικός ποινικός κώδικας. Αν το ανώτατο ήταν η θανατική ποινή, θα περίμενα θανατική ποινή», είπε χαρακτηριστικά ο τραγικός πατέρας.

Δείτε όλα όσα δήλωσαν ο Γιάννης Τοπαλούδης και ο θείος της αδικοχαμένης Ελένης, στο βίντεο που ακολουθεί:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μετά τις παραλίες τι; Ελεύθερες μετακινήσεις από Δευτέρα, επιστρέφουν οι μαθητές, ταξίδια με πλοία