ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δίκη Τοπαλούδη - Εισαγγελέας: «Απόρριψη όλων των ελαφρυντικών - Η συγγνώμη τους δεν ήταν ειλικρινής»

Δίκη Τοπαλούδη - Εισαγγελέας: «Απόρριψη όλων των ελαφρυντικών - Η συγγνώμη τους δεν ήταν ειλικρινής»

Δίκη Τοπαλούδη: Την απόρριψη όλων των ελαφρυντικών που αιτήθηκαν οι δυο κατηγορούμενοι για το βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη ζήτησε από το δικαστήριο η εισαγγελέας της έδρας με το ακροατήριο να ξεσπά σε χειροκροτήματα. 

Ωστόσο, η πρόεδρος ζήτησε να μην το ξανακάνουν, διότι «δεν χειροκροτούμε στο δικαστήριο».

Σύμφωνα με την εισαγγελέα, οι δυο κατηγορούμενοι με τη στάση τους ενέπαιζαν καθ' όλη τη διάρκεια της δίκης το δικαστήριο και δεν μεταμελήθηκαν πραγματικά. Αντίθετα, συνεχίζουν να διασύρουν τη μνήμη της Ελένης Τοπαλούδη.

«Δεν αξίζουν κανένα ελαφρυντικό», τόνισε χαρακτηριστικά στην αγόρευσή της η εισαγγελέας, η οποία επισήμανε ότι δεν άκουσε αλήθειες μέσα στη δικαστική αίθουσα.

Έκανε δε λόγο για έλλειψη ειλικρινούς θέσης μέχρι το τέλος και για ηθική διαστροφή του χαρακτήρα των κατηγορουμένων, την ώρα που τα στοιχεία της δικογραφίας βοούν.

«Αυτή η συγγνώμη που ακούστηκε δεν ήταν ειλικρινής, αυτοί μεταξύ τους γελάνε, καμία μεταμέλεια, καμία ειλικρινής συγγνώμη», υπογράμμισε η εισαγγελέας και προσέθεσε: «Ακόμη διασύρουν το θύμα, το οποίο κατάντησαν όπως κατάντησαν».

Κατά περίπτωση οι δυο κατηγορούμενοι αιτήθηκαν τα ελαφρυντικά της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη, της καλής συμπεριφοράς στο δικαστήριο, του πρότερου σύννομου βίου και της μετεφηβικής ηλικίας.

Επιπλέον, ο Ροδίτης ζήτησε να του αναγνωριστεί ακαταλόγιστο ή επικουρικά μειωμένος καταλογισμός.

Μέσα στο δικαστήριο, ο πατέρας της Ελένης σήκωσε δυο φωτογραφίες της που έδειχναν το πρόσωπό της.

Το δικαστήριο αυτή την ώρα έχει αποσυρθεί για διάσκεψη επί των ελαφρυντικών.

Κατέρρευσε η μητέρα της Ελένης στο δικαστήριο

Δεν μπόρεσε να αντέξει η μητέρα της αδικοχαμένης Ελένης Τοπαλούδη την ένταση της σημερινής διαδικασίας.

Μετά την αποχώρηση της από την αίθουσα του δικαστηρίου η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη οδηγήθηκε σε ειδικό χώρο του Εφετείου που λειτουργεί ως ιατρείο, διότι δεν αισθάνεται καλά.

Λίγο νωρίτερα είχε ξεσπάσει σε φωνές, όταν άκουσε τον συνήγορο του 23χρονου Ροδίτη να ζητά από το δικαστήριο την αναγνώριση του ελαφρυντικού της μετεφηβικής ηλικίας για τον εντολέα του.

Τότε η μητέρα της Ελένης φώναξε: «Δεν γυρνάει πίσω το παιδί, ποιο ελαφρυντικό, 17 χρονών ανεβάζουν κυβερνήσεις, το κοπρόσκυλο βίασε και σκότωσε το παιδί μου», φώναξε.

Στη συνέχεια η μητέρα αποχώρησε από τη δικαστική αίθουσα φωνάζοντας και κλαίγοντας, με το ακροατήριο να την χειροκροτεί.

Δείτε τη μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη να ξεσπά έξω από το Εφετείο, στη gallery που ακολουθεί:

Σημειώνεται ότι έξω από το δικαστήριο ήταν συγκεντρωμένα αρκετά άτομα που φώναζαν συνθήματα υπέρ της μνήμης της Ελένης Τοπαλούδη.

«Ποτέ μην ξεχαστεί τι κάναν στην Ελένη καμία άλλη δολοφονία», ήταν το σύνθημα που ακουγόταν.

Νωρίτερα, ομόφωνα ενόχους έκρινε, 4,5 μήνες μετά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, τον 23χρονο Ροδίτη και τον 21χρονο αλβανικής καταγωγής, για τον βιασμό και την άγρια δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη τον Νοέμβριο του 2018.

Οι κατηγορούμενοι δεν αντέδρασαν στο άκουσμα της κρίσης των δικαστών.

Λίγο πριν ανέβουν στην έδρα οι δικαστές, επικράτησε απόλυτη ησυχία στο ακροατήριο με τους κατηγορούμενος να οδηγούνται στο εδώλιο. Η σιωπή «έσπασε» όταν στην αίθουσα μπήκε η εισαγγελέας η οποία καταχειροκροτήθηκε από το κοινό.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.