ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Υπόθεση Novartis - Ραγδαίες εξελίξεις: Δίωξη κατά της εισαγγελέως Τουλουπάκη

Υπόθεση Novartis - Ραγδαίες εξελίξεις: Δίωξη κατά της εισαγγελέως Τουλουπάκη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση Novartis καθώς ασκήθηκε δίωξη στην Ελένη Τουλουπάκη

Ποινική δίωξη για ένα κακούργημα και πέντε πλημμελήματα ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας σε βάρος της επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, με βάση την παραγγελία του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευ. Ζαχαρή ο οποίος διενέργησε την έρευνα για τους δικονομικούς χειρισμούς της στην υπόθεση της Novartis.

Τα αδικήματα για τα οποία ασκήθηκε δίωξη εις βάρος της κυρίας Τουλουπάκη είναι:

Κατάχρηση εξουσίας (κακούργημα), κατάχρηση εξουσίας, παράβαση καθήκοντος κατ εξακολούθηση, ψευδή βεβαίωση κατ εξακολούθηση, παραβίαση δικαστικού απορρήτου και παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων (πλημμελήματα).Η δικογραφία έχει ήδη διαβιβαστεί προκειμένου να χρεωθεί σε ανακριτή.

Παράλληλα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση με βάση τα περιγραφόμενα στο πόρισμα του δεύτερου αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Λάμπρου Σοφουλάκη, ο οποίος σε σχέση με την Ελένη Τουλουπάκη ζητεί αρχειοθέτηση.

Η νέα εισαγγελική έρευνα που ξεκινάει θα αναζητήσει ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες:

  • Του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι. Αγγελή, για όσα έχει καταθέσει σε εισαγγελείς και προανακριτική επιτροπή της Βουλής, για την άρνησή του να παραλάβει στοιχεία από Αμερικανούς ομοσπονδιακούς, αλλά και για την ανάσυρση από το αρχείο των μηνύσεων πολιτικών προσώπων τις οποίες ο ίδιος είχε αρχειοθετήσει.
  • Της πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένης Ράικου για τις καταθέσεις της τόσο κατά τη διάρκεια της προκαταρτικής εξέτασης ενώπιον του Αρείου Πάγου όσο και ενώπιον της Βουλής για την «υπόθεση Παπαγγελόπουλου», καθώς και για αποσιώπηση λόγου εξαίρεσης από την υπόθεση της Novartis.

Η έρευνα της Εισαγγελίας θα αφορά, επίσης, τους κατηγορούμενους στην υπόθεση Novartis Νικο Μανιαδάκη και Κων. Φρουζή καθώς και τον μάρτυρα Ν. Μανία.

Τέλος σε ό,τι αφορά τους δυο επίκουρους εισαγγελείς Χρ. Ντζούρα και Χρ. Μανώλη ο φάκελος τίθεται στο αρχείο καθώς και οι δυο ανώτατοι εισαγγελικοί λειτουργοί έκριναν οτι δεν προκυπτούν στοιχεία σε βάρος τους.

Υπενθυμίζεται ότι η έρευνα των δύο ανώτατων εισαγγελικών λειτουργών ξεκίνησε πριν από έναν χρόνο, με αφορμή τις καταγγελίες του συναδέλφου τους Ιωάννη Αγγελή αλλά και τις μηνύσεις πολιτικών προσώπων κατά της κυρίας Τουλουπάκη για τους χειρισμούς της στην υπόθεση Novartis, καθώς όπως υποστήριζαν αυτές στόχευαν στην εξόντωση πολιτικών αντιπάλων της προηγούμενης κυβέρνησης και όχι στην ποινική αξιολόγηση ενεργειών της φαρμακοβιομηχανίας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Άγριο σεξ και φωνές σε νοσοκομείο στα Τρίκαλα - Κάλεσαν την αστυνομία