ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Μάτι: Νέο αίτημα του ανακριτή για ποινική αναβάθμιση του κατηγορητηρίου

Μάτι: Νέο αίτημα του ανακριτή για ποινική αναβάθμιση του κατηγορητηρίου
INTIME NEWS

Την ποινική αναβάθμιση του κατηγορητηρίου στην υπόθεση για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι με τους 102 νεκρούς, ζητά για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες, ο 6ος τακτικός ανακριτής Αθανάσιος Μαρνέρης.

Ο δικαστικός λειτουργός με νέο έγγραφό του ζητά να ασκηθεί συμπληρωματική ποινική δίωξη για το κακούργημα της θανατηφόρας έκθεσης, επικαλούμενος νέα στοιχεία που έχει στα χέρια του, αλλά και τις πρόσφατες βαριές καταγγελίες του πραγματογνώμονα της πυροσβεστικής Δημήτρη Λιότσιου, ο οποίος έχει ήδη στραφεί κατά του πρώην αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλη Ματθαιόπουλου, αλλά και κάθε άλλου υπευθύνου.

Στο έγγραφό του ο ανακριτής, κατά πληροφορίες, επικαλούμενος όσα είδαν τις τελευταίες μέρες το φως της δημοσιότητας, αλλά και το περιεχόμενο της μήνυσης του κ. Λιότσιου, αναφέρει ότι συγκεκριμένοι δράστες προσπάθησαν να συγκαλύψουν τα πραγματικά γεγονότα, ακόμα και με εκβιαστικούς τρόπους.

Στο έγγραφό του περιγράφει πως κατά την κρίση του στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της θανατηφόρας έκθεσης και της έκθεσης από την οποία προκλήθηκαν σωματικές βλάβες, καθώς και ο ενδεχόμενος δόλος.

Διαχωρίζει δε τη θέση των πυροσβεστών, οι οποίοι έδωσαν μεγάλη μάχη με τη φωτιά για να σώσουν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες, από τη θέση συγκεκριμένων αξιωματικών, οι οποίοι με βάση το υλικό που έχει στη διάθεσή του φέρονται να λειτούργησαν με εντελώς διαφορετικό τρόπο.

Το σχετικό αίτημα αναμένεται να μελετηθεί από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αποκάλυψη Newsbomb.gr: Έρχεται τμηματική οριοθέτηση ΑΟΖ με την Αίγυπτο