ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Folli Follie: Νέα προθεσμία για τα τρία μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου

Folli Follie: Νέα προθεσμία για τα τρία μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Folli Follie: Βαρύ το κατηγορητήριο που αντιμετωπίζουν οι τρεις.

Νέα, μικρή προθεσμία για την ερχόμενη Τετάρτη ζήτησαν και έλαβαν σήμερα (04/09) από την 35η ανακρίτρια, τα τρία μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου τα οποία επρόκειτο να απολογηθούν για βαρύτατες κατηγορίες που αφορούν στο σκάνδαλο της Folli Follie.

Με βάση την ποινική δίωξη που έχει ασκηθεί, οι Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος έχουν κληθεί να απολογηθούν στην ανακρίτρια για τα εξής πέντε κακουργήματα: απάτη σε βάρος του επενδυτικού κοινού, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, χειραγώγηση αγοράς, εγκληματική οργάνωση και πλαστογραφία.

Η Καίτη Κουτσολιούτσου θα απολογηθεί για τρία κακουργήματα και συγκεκριμένα για απάτη, ξέπλυμα και χειραγώγηση.

Σημειώνεται ότι για την υπόθεση έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε ακόμη 27 πρόσωπα, στελέχη της εταιρείας το επίδικο διάστημα, κ.ά. Οι περισσότεροι έχουν απολογηθεί στην ανακρίτρια και έχουν αφεθεί ελεύθεροι με την επιβολή περιοριστικών όρων.

Οι απολογίες των μελών της οικογένειας Κουτσολιούτσου έχουν ειδικό βάρος όχι μόνον για να τεκμηριωθεί το τεράστιο σκάνδαλο παραποίησης των οικονομικών μεγεθών της πολύπαθης εταιρείας, αλλά και για να φωτιστούν πτυχές της υπόθεσης που σχετίζονται με τον αγώνα επιβίωσης που δίνει σήμερα η εισηγμένη.

Οι δικηγόροι της Folli Follie έχουν ήδη τους τελευταίους μήνες κινηθεί κατά της οικογένειας Κουτσολιούτσου διεκδικώντας είτε περιουσιακά της στοιχεία, είτε περιουσιακά στοιχεία της Folli τα οποία εξακολουθούσε να χρησιμοποιεί η οικογένεια.

Το κύριο μέλημα της νέας διοίκησης της εισηγμένης είναι να κλείσει τα μέτωπα με τις εισαγγελικές Αρχές και να ανακτήσει δεσμευμένα περιουσιακά στοιχεία που έχουν παγώσει είτε με εισαγγελική εντολή, είτε με απόφαση της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες. Κάτι τέτοιο θα βελτίωνε την κατάσταση της ρευστότητας της εταιρείας, η οποία είναι το βασικό εμπόδιο στην ολοκλήρωση της συμφωνίας εξυγίανσης με τους ομολογιούχους.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στις Ένοπλες Δυνάμεις: Νεκρός αλεξιπτωτιστής μετά από πτώση

Ροή Ειδήσεων