ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Αναβολή στη δίκη για τη φονική πλημμύρα στη Μάνδρα

Αναβολή στη δίκη για τη φονική πλημμύρα στη Μάνδρα
INTIME NEWS

Στην αναβολή της δίκης για τη φονική πλημμύρα στη Μάνδρα Αττικής τον Νοέμβριο του 2017, η οποία κόστισε τη ζωή σε 25 συνανθρώπους μας, προχώρησε σήμερα (08/09), το Τριμελές Πλημμελειοδικείο.

Το δικαστήριο αποφάσισε την αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης για τις 19 Οκτωβρίου, καθώς μια εκ των δικαστών είναι έγκυος και δεν μπορούσε να βρεθεί στην έδρα, ενώ δεν υπήρχε αναπληρωματικό μέλος στη σύνθεση.

Η 19η Οκτωβρίου ήταν η συντομότερη δικάσιμος που μπορούσε να δώσει το δικαστήριο ώστε να μη χαθεί άλλος χρόνος, ενώ εκτιμάται ότι στη νέα σύνθεση θα κληρωθεί και αναπληρωματικό μέλος καθώς η διαδικασία προβλέπεται πολύμηνη.

Η δίκη ξεκίνησε μετ' εμποδίων, τον περασμένο Ιανουάριο, καθώς αρχικά οδηγήθηκε σε διακοπή προς αναζήτηση μεγαλύτερης δικαστικής αίθουσας λόγω των πολλών κατηγορουμένων και των συνηγόρων υπεράσπισής τους, ενώ στη συνέχεια διεκόπη και πάλι εξαιτίας της πανδημίας του κορονοιού.

Υπενθυμίζεται ότι στο εδώλιο μεταξύ των κατηγορουμένων, σε βαθμό πλημμελήματος κάθονται η τέως περιφερειάρχης Αττικής, ο τέως αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, οι τότε δήμαρχοι Μάνδρας, Ελευσίνας, Μεγαρέων, στελέχη της πολεοδομίας και των αρμόδιων δήμων.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος Ελλάδας - Τουρκίας: Δείτε τις Ένοπλες Δυνάμεις των δύο χωρών και τις δαπάνες στα εξοπλιστικά