ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Κορονοϊός: Εισαγγελική έρευνα για τα περί παράλληλου συστήματος καταγραφής κρουσμάτων από τον ΕΟΔΥ

Κορονοϊός: Εισαγγελική έρευνα για τα περί παράλληλου συστήματος καταγραφής κρουσμάτων από τον ΕΟΔΥ
InTime

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διακριβωθεί η βασιμότητα των καταγγελιών που είδαν το φως της δημοσιότητας στις εφημερίδες «ΒΗΜΑ» και «Δημοκρατία» περί παράλληλου συστήματος καταγραφής κρουσμάτων με κορωνοϊό από τον ΕΟΔΥ, με αποτέλεσμα τη μη ακριβή αποτύπωση του αριθμού των ατόμων που έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας.

Η διενέργεια της έρευνας ανατέθηκε στον επικεφαλής της Ποινικής Δίωξης Νίκο Ορνεράκη, ο οποίος αφού μελετήσει τα δημοσιεύματα, θα αρχίσει να καλεί μάρτυρες.

Πάντως ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας αρνείται ότι εφαρμόζεται διπλός τρόπος καταγραφής κρουσμάτων, χαρακτηρίζοντας τα εν λόγω δημοσιεύματα ως «αποκυήματα νοσηρής φαντασίας». Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ τα στοιχεία που δημοσιεύονται καθημερινά στην «ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό» είναι έγκυρα και αξιόπιστα».

Συνεπώς, «κάποιοι είτε σκοπίμως είτε από άγνοια μπερδεύουν τα ευφάνταστα σενάρια τους με την αναγκαία επιδημιολογική επαλήθευση στοιχείων», υποστηρίζει ο ΕΟΔΥ και προσθέτει πως «όσοι τα διακινούν, για όποιο σκοπό τα διακινούν, προσφέρουν χείριστη υπηρεσία στην χώρα, σπέρνουν τη δυσπιστία και την εσωστρέφεια σε μια κρίσιμη στιγμή που η εμπιστοσύνη και η εθνική ομοψυχία είναι προαπαιτούμενα για να βγούμε νικητές».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Χριστούγεννα όπως... Πάσχα - Δεν ανοίγει τίποτα στις 7 Δεκέμβρη - Πότε θα αρθούν τα μέτρα