ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Σκάνδαλο Folli Follie: Ραγδαίες εξελίξεις - Στη Βουλή η δικογραφία

Σκάνδαλο Folli Follie: Ραγδαίες εξελίξεις - Στη Βουλή η δικογραφία
Intime

Τον δρόμο για τη Βουλή παίρνει μέσω της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου η δικογραφία για την υπόθεση της Folli Follie. Πρόκειται για το σκέλος που αφορά στους δύο πρώην Υπουργούς Αλέκο Φλαμπουράρη και Αλέξη Χαρίτση, η οποία διαβιβάζεται αμελλητί, όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα.

Στο διαβιβαστικό ο Εισαγγελέας φέρεται να αναφέρει ότι η δικογραφία αποστέλλεται στη Βουλή για τυχόν αυτεπαγγέλτως διωκόμενες πράξεις σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στην έκθεση της αρμόδιας ανακρίτριας κατ' άρθρον 39 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, όπου περιγράφονται αξιόποινες πράξεις τυχόν τελεσθείσες από Υπουργούς, Βουλευτή και φυσικά πρόσωπα.

Σχετικά με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρο Αραχωβίτη, το όνομα του οποίου επίσης περιλαμβάνεται στην ηλεκτρονική αλληλογραφία μεταξύ του διευθυντή ασφαλείας της εταιρείας και του προφυλακισμένου Τζώρτζη Κουτσολιούτσου, η δικογραφια επίσης διαβιβάζεται στη Βουλή με αίτημα για άρση βουλευτικής ασυλίας, προκειμένου η Εισαγγελία να μπορέσει να προχωρήσει στη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης ως τυχόν συμμετόχου σε πράξεις πρώην Υπουργών και φυσικών προςώπων.

Διαφορετική πορεία ακολουθείται για τον πρώην Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μάκη Μπαλαούρα, καθώς στην περίπτωση του αναλαμβάνει η τακτική δικαιοσύνη την υπόθεση αφού δεν συντρέχουν λόγοι βουλευτικής ασυλίας στο πρόσωπό του. Κατά συνέπεια διενεργείται προκαταρκτική εξέταση από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κωνσταντίνο Σπυρόπουλο, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της παθητικής δωροδοκίας, της δωροληψίας και της παράβασης του νόμου περί μεσαζόντων.

Σημειώνεται, ότι εξαιτίας του πορίσματος της PWC και των νέων στοιχείων, η Εισαγγελία Πρωτοδικών προχώρησε στην ανάσυρση από το αρχείο της δικογραφίας που αφορούσε την επιτροπή Κεφαλαιογοράς και διέταξε τη διενέργεια νέας έρευνας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θρίλερ για την Άρτεμις από το Κορωπί: Την κρατούν δύο αλλοδαποί λέει ο δικηγόρος της στο Newsbomb.gr