ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

«Βιασμός με όλο το νόημα»: Σήμερα απολογείται ο προπονητής για την κακοποίηση της 11χρονης αθλήτριας

«Βιασμός με όλο το νόημα»: Σήμερα απολογείται ο προπονητής για την κακοποίηση της 11χρονης αθλήτριας

Σήμερα το πρωί έχει κληθεί να δώσει εξηγήσεις ενώπιον του ανακριτή ο 38χρονος προπονητής ιστιοπλοΐας από τη Σάμο που συνελήφθη μετά τις καταγγελίες ότι είχε κακοποιήσει σεξουαλικά πριν από δέκα χρόνια μια 11χρονη τότε αθλήτρια. 

Ο 38χρονος αναμένεται να βρεθεί στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων λίγο μετά τις 9 το πρωί προκειμένου να απολογηθεί για τις κακουργηματικές πράξεις του βιασμού κατ' εξακολούθηση, της αποπλάνησης ανηλίκου κατ' εξακολούθηση και της κατάχρησης σε ασέλγεια.

Η αρχική καταγγελία για την υπόθεση έγινε από την ολυμπιονίκη Σοφία Μπεκατώρου, όταν στην δική της κατάθεση ενώπιον του εισαγγελέα Νίκου Στεφανάτου, ο οποίος διερευνά τις καταγγελίες της αλλά και κάθε καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση με αφορμή τις εξελίξεις και τις αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών, ανέφερε το περιστατικό. Όπως έγινε γνωστό αργότερα, η 21χρονη σήμερα αθλήτρια, βλέποντας την Σοφία Μπεκατώρου να καταγγέλλει όσα της συνέβησαν, επικοινώνησε μαζί της στο Facebook.

Οι δύο γυναίκες συναντήθηκαν και η νεαρή αθλήτρια αποφάσισε να προχωρήσει στην καταγγελία. Μετά την αναφορά της υπόθεσης από την Σοφία Μπεκατώρου στον εισαγγελέα, ο τελευταίος κλήτευσε την αθλήτρια και τους γονείς της, που το περασμένο Σάββατο κατέθεσαν κάτω από άκρα μυστικότητα λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης και για την προστασία του θύματος.

«Βιασμός με όλο το νόημα. Πέρασαν τρία χρόνια για να το πω στους δικούς μου ανθρώπους. Ήμουν 14 όταν το είπα, ναι, και δεν άντεχα άλλο και έπρεπε κάπως να βρω το θάρρος να το πω στους γονείς μου. Μόλις το έμαθαν οι γονείς μου πήγαν κατευθείαν στην αστυνομία. Έφυγε βράδυ ο προπονητής» είπε σε συνέντευξή της η 21χρονη σήμερα αθλήτρια, η οποία στον εισαγγελέα φέρεται να έκανε λόγο και για απειλές κατά της ζωής της προκειμένου να μη μιλήσει.

Ακολούθησε η έκδοση εντάλματος σύλληψης του 38χρονου προπονητή, που πριν φτάσει στον εισαγγελέα, είχε προβεί σε σοκαριστικές δηλώσεις, κάνοντας λόγο για «σχέση» με την 11χρονη, την οποία ήθελε «να παντρευτεί καθώς δεν υπήρχε άλλη γυναίκα» για αυτόν. Μάλιστα, εξερχόμενος του ανακριτικού γραφείου, δήλωσε ότι «θα μάθετε όλη την αλήθεια», αφήνοντας υπαινιγμούς για την οικογένεια της αθλήτριας, ότι ήταν σε γνώση της κατάστασης και τον ήθελε γιατί είχε χρήματα.

Μετά την απολογία του αναμένεται η απόφαση για την περαιτέρω ποινική του μεταχείριση, δηλαδή την προσωρινή του κράτηση ή μη για την υπόθεση.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.