ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Άννα Πολλάτου: Ξεδιαλύνεται το μυστήριο - Θάνατος από κατασκευαστικό λάθος ή όχι;

Άννα Πολλάτου: Ξεδιαλύνεται το μυστήριο - Θάνατος από κατασκευαστικό λάθος ή όχι;

Ύστερα από σχεδόν εφτά χρόνια ξεκινά η δίκη για το τροχαίο δυστύχημα με θύμα την 31χρονη Ολυμπιονίκη, Άννα Πολλάτου, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή στην άσφαλτο, στις 17 Μαΐου του 2014, στην Εθνική Οδό Πύργου Πατρών, στο ύψος του Γηροκομείου της Βάρδας.

Η δίκη ξεκίνησε στις 26 Ιανουαρίου, ωστόσο, διεκόπη για να συνεχιστεί στις 11 Φεβρουαρίου, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αμαλιάδας.

Η Άννα Πολλάτου, με καταγωγή από την Κεφαλονιά, κατέκτησε με την Εθνική Ομάδα ρυθμικής γυμναστικής χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2000 στο Σύδνεϋ.

Την ημέρα της τραγωδίας κατευθυνόταν με το αυτοκίνητό της προς το λιμάνι της Κυλλήνης όταν ξαφνικά από άγνωστη αιτία έχασε τον έλεγχο του οχήματός της, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με αγροτικό όχημα που κατευθυνόταν προς την Πάτρα.

Η σύγκρουση ήταν θανατηφόρα. Η άτυχη Άννα πέθανε ακαριαία, όπως έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση. Η 31χρονη φορούσε κανονικά τη ζώνη της, ενώ είναι βέβαιο ότι δεν κοιτούσε το κινητό της τηλέφωνο (καθώς αυτό βρέθηκε στην τσάντα της). Μάλιστα, ήταν έμπειρος οδηγός και γνώριζε καλά το συγκεκριμένο δρόμο (κάνοντας επί πολλά χρόνια τη συγκεκριμένη διαδρομή).

Ο πραγματογνώμονας της οικογένειας της Άννας Πολλάτου, Παναγιώτης Μαδιάς, δηλώνει στο newsbomb ότι «από την πραγματογνωμοσύνη μου προέκυψε ότι ο θάνατος της Άννας Πολλάτου οφείλεται στην αποκόλληση του τιμονιού και του ταμπλό, γεγονός που αποδίδεται σε κατασκευαστικό λάθος. Η αθλήτρια δέχτηκε τεράστια ώθηση προς τα πίσω, καθώς το τιμόνι τη χτύπησε στο πρόσωπο. Το αποτέλεσμα ήταν να υποστεί κάταγμα στον αυχένα από την κάμψη και να βρει τραγικό θάνατο. Τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά, όπως εκτιμώ, εάν δεν υπήρχε κατασκευαστικό λάθος και δεν έφευγε από τη θέση του το τιμόνι και το ταμπλό. Από την έρευνα προέκυψε ότι η Άννα Πολλάτου δεν έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα».

madias.jpg
Ο πραγματογνώμονας της οικογένειας της Άννας Πολλάτου, Παναγιώτης Μαδιάς

Για την υπόθεση κατηγορείται εκπρόσωπος της κατασκευάστριας εταιρείας. Από την πλευρά της υπεράσπισης του εκπροσώπου της πολυεθνικής εταιρίας υποστηρίζεται ότι ο θάνατος της Άννας Πολλάτου δεν οφείλεται σε καμία περίπτωση σε κατασκευαστικό λάθος αλλά οφείλεται στη σύγκρουση του οχήματος της 31χρονης με το αγροτικό όχημα.

Η Δικαιοσύνη έχει πλέον το λόγο. Οι λειτουργοί της θα αποφασίσουν εάν τελικά ο θάνατος της Ολυμπιονίκη προκλήθηκε λόγω κατασκευαστικού λάθους ή όχι.