ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Στο αρχείο οι καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατωρου για σεξουαλική κακοποίηση

Στο αρχείο οι καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατωρου για σεξουαλική κακοποίηση

Το δρόμο για το αρχείο πήραν -όπως αναμενόταν- οι καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου για τη σεξουαλική κακοποίηση της από παράγοντας της ιστιοπλοΐας πριν από 23 χρόνια.

Η υπόθεση αρχειοθετήθηκε μετά την προκαταρτική εξέταση που διενήργησε ο
εισαγγελέας Νίκος Στεφανάτος, καθώς τα αδικήματα έχουν πλέον παραγραφεί.

Εξάλλου στόχος της έρευνας ήταν η κινητοποίηση άλλων ανθρώπων που έχουν υποστεί κάποιου είδους παρενόχληση προκειμένου να την καταγγείλουν στις Αρχές.

Ο στόχος επετεύχθη, αφού η Σοφία Μπεκατώρου στην κατάθεση της είχε κατονομάσει ακόμα 3 αθλήτριες που καταγγέλλουν σεξουαλική κακοποίηση από προπονητές ή παράγοντες. Οι δυο εξ αυτών δεν εμφανίστηκαν ποτέ στον εισαγγελέα για να καταθέσουν, αλλά η εισαγγελική έρευνα είχε αποτελέσματα ως προς την αθλήτρια της ιστιοπλοϊας που ενόρκως κατέθεσε για την αποπλάνηση και το βιασμό της από τον προπονητή της όταν ήταν 11 ετών.

Για την υπόθεση έχει ήδη προφυλακιστεί ο προπονητής μετά την απολογία του.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στην κατάθεση του ο πατέρας της αθλήτριας φέρεται να κατήγγειλε την ύπαρξη μεγάλου αριθμού όπλων, μεταξύ αυτών και ενός καλάσνικοφ, σε εξοχική κατοικία της οικογένειας του προπονητή σε κωμόπολη της Βοιωτίας. Με αφορμή αυτή την αναφορά, ο εισαγγελέας έστειλε αντίγραφο της δικογραφίας στον εισαγγελέα της Θήβας προκειμένου να διερευνηθεί και αυτό το σκέλος της υπόθεσης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Επίδομα 534 ευρώ: Έρχονται αλλαγές στις αναστολές - Σε ποιους εργαζόμενους κόβεται η ενίσχυση