ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ανοίγει η «βεντάλια» της έρευνας για γνωστό σκηνοθέτη – Έρχονται υποθέσεις που δεν έχουν παραγραφεί

Ανοίγει η «βεντάλια» της έρευνας για γνωστό σκηνοθέτη – Έρχονται υποθέσεις που δεν έχουν παραγραφεί
InTime

Το πρωί της Δευτέρας αναμένεται να περάσει το κατώφλι του εισαγγελέα Πρωτοδικών Κώστα Σπυρόπουλου, ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Σπύρος Μπιμπίλας.

Σχεδόν ένα μήνα μετά την πρώτη δημόσια καταγγελία για κακοποιητική συμπεριφορά από την Ζέτα Δούκα και έπειτα από την κατάθεση δύο μηνύσεων στην Εισαγγελίας της Αθήνας, ανοίγει ο φάκελος της κακοποίησης στο χώρο του θεάτρου. Αυτή τη στιγμή στο μικροσκόπιο της δικαιοσύνης βρίσκεται συγκεκριμένος θεατράνθρωπος, σε βάρος του οποίου έχει κατατεθεί μια μήνυση από τον 40χρονο σήμερα Βασίλη Κυπαρισσόπουλο.

Στο δικόγραφο, που κατατέθηκε στην εισαγγελία στις 8 Φεβρουαρίου, υποστηρίζει μεταξύ άλλων πως η σεξουαλική παρενόχληση ξεκίνησε όταν ήταν 15 ετών, στο καμαρίνι γνωστού σκηνοθέτη, ενώ συνεχίστηκε για τέσσερα ολόκληρα χρόνια οδηγώντας στην αποπλάνηση και τον βιασμό του. Η συγκεκριμένη υπόθεση φαίνεται πως έχει παραγραφεί, όμως η δικηγόρος του Μαρία Κουρτέση, αποκάλυψε ότι στα χέρια της βρίσκονται στοιχεία για δύο ακόμη περιπτώσεις που δεν έχουν παραγραφεί.

«Υπάρχουν άλλα δύο παιδιά που σήμερα είναι 23 και 21 ετών αντίστοιχα. Αφορούν στην περίοδο 2014 και 2017. Τα αδικήματα του βιασμού και της αποπλάνησης που αναφέρουν τα δύο παιδιά είναι αδικήματα που δεν παραγράφονται» είπε σε δηλώσεις της η κ. Κουρτέση. Η δικηγόρος περιέγραψε ότι τα πρόσωπα αυτά έχουν καταγγείλει στην ίδια περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης και τις επόμενες ημέρες τα στοιχεία αυτά θα κατατεθούν στον εισαγγελέα που χειρίζεται την υπόθεση. Σημειώνεται, ότι τον συγκεκριμένο σκηνοθέτη είχε καταγγείλει σε συνέντευξή του και ο Νίκος Σ., ο οποίος τελικά δεν προχώρησε σε μήνυση, αλλά φέρεται να έχει κάνει καταγγελία στο ΣΕΗ.

Αυτή την περίοδο, τα γραφεία του ΣΕΗ έχουν γεμίσει φακέλους καταγγελιών και πληροφορίες αναφέρουν ότι σε σημαντικό αριθμό των καταγγελιών αυτών περιγράφονται οι ανορθόδοξες μέθοδοι προσέγγισης της θεατρικής τέχνης, που χρησιμοποιούσαν κάποιοι δάσκαλοι ή σκηνοθέτες. Ο Σπύρος Μπιμπίλας έχει κληθεί την Δευτέρα προκειμένου να καταθέσει όσα στοιχεία-καταγγελίες έχει στη διάθεσή του, λόγω της θεσμικής του ιδιότητας, και αφορούν στον γνωστό ηθοποιό-σκηνοθέτη, ο οποίος έχει ήδη καταμηνυθεί.

Επιπλέον, ο κ. Μπιμπίλας θα κληθεί να προσκομίσει και όλες τις καταγγελίες που έχουν ήδη φτάσει στο ΣΕΗ, οι οποίες είναι ακόμα ποινικά αξιοποιήσιμες, δηλαδή πρόκειται για αδικήματα τα οποία δεν έχουν ακόμα παραγραφεί.

Οι περιπτώσεις καταγγελιών που είναι ακόμη «ενεργές» θα ερευνηθούν από τον εισαγγελικό λειτουργό που χειρίζεται την υπόθεση και σε κάθε περίπτωση που στοιχειοθετείται η τέλεση αξιόποινης πράξης, ο εισαγγελέας θα προχωρά στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του καταγγελλόμενου προσώπου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.